Η άψογη διαιτησία του Στίλερ, το μαρκάρισμα για… φυλακή και το “γήπεδο-χωράφι”

Print Friendly, PDF & Email

Μία άψογη διαιτησία με εξίσου άψογη διαχείριση του αγώνα είχε ο Τομπίας Στίλερ, στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, στο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής της Super League, μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ, σύμφωνα με τον κριτή του Master Ref, Ηρακλή Τσίκινη.

Πολύ καλές διαιτησίες είχαμε και στις υπόλοιπες αναμετρήσεις, με τους “άρχοντες” των αγώνων να περνούν στη συντριπτική πλειοψηφία τους, σχεδόν απαρατήρητοι.

Στη Θεσσαλονίκη, ο Κουτσιαύτης είδε το “μαρκάρισμα για φυλακή” του Μπάσα στον Μακσίμοβιτς, ωστόσο, σύμφωνα με τον Κώστα Ακρίδα, δεν είδε το πέναλτι υπέρ του Πανιωνίου σε τράβηγμα του ίδιου παίκτη στον Ντουμιρσάι.

Τέλος, στη Λάρισα, ο Σκουλάς αντιμετώπισε προβλήματα στον πειθαρχικό έλεγχο σε ένα “γήπεδο-χωράφι”.

Αναλυτικά:

Αγώνας: Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-1, Διαιτητής: Στίλερ, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

“Είχαμε μία άψογη διαιτησία και διαχείριση του αγώνα, με λίγα σφυρίγματα. Σωστές όλες οι κίτρινες κάρτες. Ο Στίλερ, είχε τον έλεγχο του ντέρμπι και άριστη συνεργασία με τους βοηθούς. Και το σημαντικότερο, είχε τον σεβασμό των παικτών.

Στο 69′ δεν υπάρχει χέρι στη φάση που ζητούν πέναλτι οι παίκτες του Ολυμπιακού. Η μπάλα μετά την κεφαλιά του Χασάν, βρίσκει στον ώμο του Τσόσιτς.

Στο 72′, για να τονίσουμε και τα καλά στοιχεία, ο διαιτητής έχει αφήσει ένα φοβερό πλεονέκτημα στον Φορτούνη. Στην εξέλιξη της φάσης, ο ποδοσφαιριστής των “ερυθρολεύκων” πετυχαίνει το 2-1″.

Βαθμολογία: 8,60

Αγώνας: Άρης-Πανιώνιος 1-1, Διαιτητής: Κουτσιαύτης, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

“Στο 10′ υπάρχει παρατεταμένο τράβηγμα του Μπάσα στον Ντουμιρσάι, μετά από εκτέλεση κόρνερ. Είναι πέναλτι και κίτρινη. Δεν δόθηκε τίποτα από τα δύο.

Το μαρκάρισμα του Μπάσα στον Μακσίμοβιτς στο 11′ είναι όχι μόνο αποβολή, αλλά και φυλακή. Απαράδεκτη ενέργεια ποδοσφαιριστή σε συνάδελφό του.

Στην ισοφάριση του Πανιωνίου, δεν υπάρχει χέρι. Η μπάλα χτυπάει στο στήθος του Τσιλούλη.

Στο 85′ ο Άρης διαμαρτύρεται για πέναλτι, αλλά ο Μακρύλλος, έχει πάρει τα μέτρα του και έχει κολλήσει το χέρι του στο σώμα του, ενώ το τραβάει και προς τα πίσω”.

Βαθμολογία: 7,80

Αγώνας: Λεβαδειακός-Παναιτωλικός 4-1, Διαιτητής: Παπαπέτρου, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

“Ο Παπαπέτρου είχε πολύ καλή διαχείριση του παιχνιδιού και άψογη συνεργασία με τους βοηθούς. Ήταν άριστος στον πειθαρχικό έλεγχο.

Στο 15′ δίνεται σωστά επιθετικό φάουλ του Μαρκόφσκι.

Στο 53′ η μόνη συζητήσιμη φάση είναι το πέναλτι στον ίδιο παίκτη. Υπάρχει κεφαλοκλείδωμα-κράτημα του Άργκους, στον επιθετικό του Λεβαδειακού. Η καθυστέρηση στην υπόδειξη της παράβασης, οφείλεται προφανώς στο γεγονός ότι πήρε βοήθεια από τον β’ βοηθό, ο οποίος είχε καλύτερη οπτική γωνία. Σωστά δίνεται το πέναλτι”.

Βαθμολογία: 8,50

Αγώνας: ΑΕΛ-Ξάνθη 1-1, Διαιτητής: Σκουλάς, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

“Σ’ ένα γήπεδο-χωράφι που ούτε τρακτέρ δεν μπορούσε να μπει μέσα, παίχτηκε ποδόσφαιρο κακής ποιότητας και διαιτησίας στην εφαρμογή των κανονισμών, όσον αφορά τον πειθαρχικό έλεγχο. Υπήρχαν πολλά προβλήματα και για τους παίκτες και για τον διαιτητή.

Στο γκολ που βάζει η Λάρισα δεν υπάρχει οφσάιντ. Ο Νούνιτς, την ώρα που έγινε το πρώτο σουτ από τον Ζίβκοβιτς, είναι καλυμμένος. Σωστά μέτρησε το γκολ”.

Βαθμολογία: 8,00

Αγώνας: Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 1-0, Διαιτητής: Τάσης, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

“Πολύ καλός ο διαιτητής. Ήταν κοντά στις φάσεις. Ήταν και σωστός τόσο στον πειθαρχικό έλεγχο όσο και στην εφαρμογή κανονισμών. Δεν αμφισβήτησε κανείς τα σφυρίγματά του”.

Βαθμολογία: 8,20

Αγώνας: ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος 4-1, Διαιτητής: Σέζος, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

“Σ’ αυτή την αναμέτρηση δεν υπήρχαν αμφισβητούμενες φάσεις. Ο διαιτητής πέρασε απαρατήρητος. Άφηνε το παιχνίδι να εξελιχθεί και είχε καλή συνεργασία με τους βοηθούς”.

Βαθμολογία: 8,40

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή