Η ΑΕΚ γιορτάζει το ένα έτος από την έναρξη των έργων της Αγιάς Σοφιάς

Print Friendly, PDF & Email

Βήμα προς βήμα, στιγμιότυπο προς στιγμιότυπο, έχει καταγράψει η κάμερα της AEK TV την ανέγερση της Αγιάς Σοφιάς, από την 15η Μαρτίου 2018 μέχρι σήμερα.

Ακριβώς ένας χρόνος συμπληρώθηκε και η Ενωση το γιορτάζει με ένα βίντεο τετράλεπτης διάρκειας, που περιλαμβάνει εντυπωσιακά πλάνα από drone και δηλώσεις των υπευθύνων της Dimand. Σύμφωνα με αυτές, έχει ολοκληρωθεί πάνω από το 75% του έργου των σκυροδεμάτων, διαδικασία που τα τελειώσει τον Αύγουστο, ενώ θα έχει ήδη ξεκινήσει η ανέγερση του στεγάστρου.

Παράλληλα, η ΑΕΚ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση με σύντομο χρονικό των διαδικασιών ανέγερσης, στη συμπλήρωση ακριβώς ενός χρόνου από την τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου:

«Στις 25 Ιουλίου 2017 εκδόθηκε η οικοδομική άδεια δόμησης του γηπέδου μας στο ξεκίνημα μίας ασύλληπτα δύσκολης προσπάθειας εν μέσω προσφυγών και με λύσσα εναντίον του μεγάλου έργου. Οι μάχες δίνονταν και κερδίζονταν και στις 5 Δεκεμβρίου 2017 ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των εργασιών με τα έργα εκσκαφής και αντιστηρίξεων. Τότε που τα χώματα πήγαιναν πέρα-δώθε…

Στις 6 Φεβρουαρίου 2018 ανακοινώθηκε η ΕΡΜΩΝΑΣΣΑ ΑΕ ως η ανάδοχος εταιρία της δεύτερης και πιο σημαντικής φάσης της κατασκευής μαζί με την εξειδικευμένη εταιρία σκυροδεμάτων ΒΑΓΕΝΑΣ Τεχνική Εταιρία.

Οι προπαρασκευαστικές εργασίες ξεκίνησαν λίγο αργότερα και στις 15 Μαρτίου 2018 έγινε η πρώτη θεμελίωση της Αγιά Σοφιάς με την πλάκα του υπογείου στον Τομέα 4 (από τους συνολικά 14) του εργοταξίου, η οποία αφορούσε το πρώτο επίπεδο του γηπέδου στο πέταλο της πάλαι ποτέ Θύρας 21 (η μοναδική στο νέο γήπεδο που θα διατηρήσει την ίδια αρίθμηση με το «Νίκος Γκούμας»), που σήμερα στέκει ολοκληρωμένο και επιβλητικό, όπως παλιά, μπροστά από το Αλσος της Νέας Φιλαδέλφειας με τοποθετημένες τις κερκίδες του.

Εκείνη την ημέρα έγινε και η πρώτη επίσκεψη στο εργοτάξιο, από τον Ιούλιο του 2017 όταν ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες, του εγγυητή του ονείρου μας, Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος είδε από κοντά τα πρώτα… μπετά και ενημερώθηκε για τη μετέπειτα εξέλιξη. Από εκείνη την ιστορική μέρα πέρασε ακριβώς ένας χρόνος με το AEK TV να παρουσιάζει πώς ήταν τότε ο Ναός μας, αλλά και πώς είναι σήμερα με εντυπωσιακά πλάνα από drone!

Ενας χρόνος στη διάρκεια του οποίου έγιναν τόσα πολλά. Από την πρώτη πλάκα στο σκελετό του γηπέδου μας που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, πριν περάσουμε στην τρίτη φάση με την τοποθέτηση του στεγάστρου. Ενας χρόνος που ήταν αρκετός για να δοθούν οι απαραίτητες απαντήσεις και κυρίως η απόλυτη επιβεβαίωση της ανακοίνωσης της ΠΑΕ ΑΕΚ την ημέρα που εκδόθηκε η πολυπόθητη άδεια δόμησης: «Το όνειρο των ΑΕΚτζήδων απανταχού της γης δεν είναι πια όνειρο: αποτελεί χειροπιαστή πραγματικότητα! Αρχισε από σήμερα η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή στη γη των προγόνων μας! Τα δικά μας τείχη θα είναι ψηλά και δεν θα ξαναπέσουν ποτέ. Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε! Εκεί που κλάψαμε, εκεί που πονέσαμε, εκεί που πανηγυρίσαμε, εκεί που αντικρύσαμε για πρώτη φορά κιτρινόμαυρη φανέλα, εκεί που νιώσαμε το μεγαλείο ενός συλλόγου που αναδείχθηκε μέσα από τις στάχτες της ιστορίας»…

To μεγαλύτερο ραντεβού για τη σύγχρονη ιστορία της ΑΕΚ ολοένα και πλησιάζει».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή