”Η ΑΕΚ είναι πλέον ισχυρή σε όλα τα επίπεδα και δεν εξαρτάται από κανέναν”

Print Friendly, PDF & Email

Αναλυτικά ο χαιρετισμός του Μελισσανίδη: 

«Αγαπητέ κύριε πρόεδρε της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού,

Αγαπητά μέλη της Λέσχης, αγαπητοί φίλοι!
Από τη δική μου πλευρά θα ήθελα να χαιρετίσω τη σημερινή εκδήλωση και να σας ευχηθώ να συνεχίσετε τη μεγάλη προσπάθεια, που κάνετε, για την ανάδειξη της διαφορετικότητας της ομάδας μας σε όλα τα επίπεδα.

Σε μία εποχή που μετράμε πλέον αντίστροφα για να επιστρέψουμε στα ιερά χώματα των προγόνων και ιδρυτών μας και να μπούμε και πάλι στο γήπεδό μας στη Νέα Φιλαδέλφεια, σε μια εποχή κατά την οποία η ομάδα μας ετοιμάζεται να γυρίσει σελίδα και να γράψει το πιο σημαντικό κεφάλαιο στη σύγχρονη ιστορία της, είναι καταλυτική η δράση της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού, είναι ιδιαίτερα σημαντική κάθε υπόμνηση των ιστορικών αλλά και πολιτισμικών αρχών που χαρακτηρίζουν αυτή την ομάδα.

Είναι ξεκάθαρο σε όλους και υπενθυμίζεται με τη στάση όλων μας απέναντι στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα ότι η ΑΕΚ δεν αποτελεί απλώς και μόνο ένα αθλητικό club.
Μέσα από την ιστορική της πορεία αλλά και την καθημερινή της διαδρομή πρεσβεύει κάτι το διαφορετικό, κάτι το ιδιαίτερα σημαντικό, κάτι που έχει δημιουργηθεί για να ενώνει και όχι για να χωρίζει, κάτι που -από τη φύση της ομάδας μας- είναι αναγκασμένο να διαφέρει από τους αντιπάλους μας.

Σε αυτόν τον δρόμο θα εξακολουθήσουμε να βαδίζουμε επιμένοντας σε μια διαφορετική διαδρομή μακριά από την τοξικότητα και τα κηρύγματα της άγονης και εγωκεντρικής αντιπαράθεσης, που κάποιοι επιμένουν να καλλιεργούν.

Η ΑΕΚ είναι πλέον ισχυρή σε όλα τα επίπεδα και δεν εξαρτάται από κανέναν!
Η ΑΕΚ είναι πλέον αυτόνομη, ανεξάρτητη και ικανή να επιβάλλει τους δικούς της όρους με τον δικό της τρόπο!
Η ΑΕΚ δεν χρειάζεται να καλλιεργεί το παραμικρό άλλοθι στις όποιες αστοχίες και λάθη της!
Η ΑΕΚ μπορεί να ξεπερνά μόνη της τα εμπόδια που βρίσκει μπροστά της!
Η ΑΕΚ είναι υποχρεωμένη να διορθώνει τα λάθη της, να παλεύει μόνο με τις δικές της αδυναμίες, να στοχεύει ψηλά και να ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία γιατί μπορεί και πρέπει να βασίζεται στις δικές της δυνάμεις και να εμπνέεται από την υπερηφάνεια του κόσμου της.

Η ΑΕΚ μπορεί και πρέπει να ασχολείται και να διαφημίζει τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, σεβόμενη τη διαφορετικότητα και την προέλευσή της.
Η ΑΕΚ δεν έχει την παραμικρή ανάγκη να παίξει στο γήπεδο των αντιπάλων της.
Η ΑΕΚ οφείλει να παραμείνει συνεπής με το όραμα των ιδρυτών της.
Σας εύχομαι να συνεχίσετε με την ίδια συνέπεια στη διαδρομή που έχετε χαράξει με απόλυτο σεβασμό και την ιστορία και στον πολιτισμό της ομάδας μας.
Καλή χρονιά σε όλους με υγεία, ευτυχία και πολλές επιτυχίες για την ομάδα μας σε όλα τα σπορ, στον αθλητικό, κοινωνικό αλλά και πολιτιστικό στίβο».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή