Αρχική Super League 1 Η ΑΕΚ πήρε ρεβάνς (1-0) στην Τούμπα και κεφάλι στα play-offs

Η ΑΕΚ πήρε ρεβάνς (1-0) στην Τούμπα και κεφάλι στα play-offs

Η ΑΕΚ με γκολ του Ντίντακ στο 10′ κέρδισε 1-0 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και πέρασε στην πρώτη θέση των play-offs. Κορυφαίος των γηπεδούχων ο Γλύκος, που έκανε τέσσερις απίστευτες αποκρούσεις.

Η ΑΕΚ ήταν καταιγιστική στο πρώτο 20λεπτο και μόλις στο 7′ άγγιξε το 0-1 όμως το πλασέ του Χριστοδουλόπουλου έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ ο Γλύκος. Τρία λεπτά αργότερα ωστόσο, η Ένωση άνοιξε το σκορ με τον Ντίντακ να νικάει τον Γλύκο με διαγώνιο σουτ έπειτα από κάθετη του Μάνταλου.

Η ΑΕΚ συνέχισε να έχει τον έλεγχο και στο 14′ ο Μάνταλος έχασε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να κάνει νέα μεγάλη επέμβαση. Η… ραψωδία των αποκρούσεων συνεχίστηκε στο 16′ με τον Γλύκο να αποσοβεί βέβαιη παραβίαση σταματώντας από το ύψος της μικρής περιοχής τον Αραούχο!

Το πρώτο σημείο αντίδρασης του ΠΑΟΚ ήρθε στο 17′ όταν ο Κάμπος έφυγε στην αντεπίθεση, άνοιξε στον Πέλκα αλλά αυτός με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ. Έκτοτε ο ΠΑΟΚ ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως ο ρυθμός έπεσε και η ΑΕΚ έβγαλε δίχως προβλήματα το πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ισοφαρίσει, απειλώντας με σουτ του Πρίγιοβιτς στο 58′ το οποίο κόντραρε στον Βράνιες και έφυγε κόρνερ. Η ΑΕΚ απάντησε στο 66′ με σουτ άουτ του Χριστοδουλόπουλου και στο 77′ ήρθε η μεγαλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων για το 1-1, όταν ο Πέλκας εκτέλεσε φάουλ, ο Ανέστης έχασε την έξοδο, όμως η κεφαλιά του Κίτσιου σε κενή εστία πέρασε ελάχιστα έξω.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ ρίσκαρε ακόμη περισσότερο, όμως η ΑΕΚ αμύνθηκε υποδειγματικά και στις καθυστερήσεις έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Χριστοδουλόπουλο για να κάνει το 2-0.

Με αυτήν τη νίκη η Ένωση πήρε μία άτυπη ρεβάνς για την ήττα στον τελικό Κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ, όμως το κυριότερο πήρε κεφάλι στη βαθμολογία των play-offs η οποία διαμορφώθηκε ως εξής μετά την πρώτη αγωνιστική: ΑΕΚ 3, Παναθηναϊκός 2, ΠΑΟΚ 2, Πανιώνιος 1.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος (46′ Κίτσιου), Λέοβατς, Βαρέλα (66′ Μαλεζάς), Κρέσπο, Κάνιας, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Κάμπος (57′ Ενρίκε), Πρίγιοβιτς.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ):
Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Ντίντακ, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Γαλανόπουλος (72′ Μπακασέτας), Μάνταλος (72′ Γιόχανσον), Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο (62′ Αλμέιδα).

Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών).

Exit mobile version