”Η αναδιάρθρωση δεν βοήθησε το ποδόσφαιρο, πιστεύω θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα”

Print Friendly, PDF & Email

O πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Χριστοβασίλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ”ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM 104,3” μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στο ποδόσφαιρο αναφορικά με την συνέχεια των πρωταθλημάτων, εξέφρασε την πεποίθησή του πως η αναδιάρθρωση δεν ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση ενώ τόνισε πως θεωρεί ότι τα πρωταθλήματα θα ολοκληρωθούν κανονικά.

Αναλυτικά η συνέντευξη: 

Για το πώς περνάει τις μέρες της καραντίνας: «Με τηλεργασία, κάποιες ώρες στο γραφείο, αλλά κυρίως σπίτι».

Για το γεγονός ότι η τρέχουσα σεζόν είναι μια σεζόν ανατροπών από τον υποβιβασμό και το τι θα γίνει με τα τηλεοπτικά για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα ως και αυτό που συμβαίνει τώρα με τον κορωνοϊό: «Ήταν όντως μια παράξενη χρονιά. Από την αρχή φαινόταν ότι η αναδιάρθρωση δεν ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση. Τουλάχιστον η ομάδα τώρα βαδίζει στον σωστό δρόμο και αν δεν είχαμε αυτό το απρόοπτο με τον ιό τώρα θα παίζαμε στα πλει-οφ και θα ήμασταν κοντά στην άνοδο. Δεν ξέρουμε ακόμα τι θα γίνει».

Για το ποιο βλέπει ως πιθανότερο σενάριο για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος: «Πολλά λέγονται και ακούγονται. Εξαρτάται από την UEFA, τη Super League και από εκεί και πέρα ο καθένας θα πράξει αναλόγως. Πιστεύω στο τέλος του μήνα θα ξέρουμε τι μέλλει γενέσθαι».

Για τα οικονομικά που στράβωσαν από την αρχή με τη μείωση των τηλεοπτικών σε συνδυασμό με αυτό που γίνεται τώρα: «Όντως μετά τις εκλογές ήρθε και η αναταραχή, τα τηλεοπτικά δεν έμειναν ίδια από τη νέα κυβέρνηση. Ξεκινήσαμε τελικά το πρωτάθλημα, αλλά δεν ξέρουμε αν θα πάρουμε ολόκληρα έστω και αυτά τα μειωμένα ποσά. Δεν γνωρίζουμε πότε θα δοθούν οι επόμενες δόσεις και λογικό είναι, αν δεν παίζουμε πώς να πληρωθεί το τηλεοπτικό συμβόλαιο; Υπάρχει ένα γενικότερο μπέρδεμα αυτή τη στιγμή. Προσπαθούν και οι παίκτες να έχουν υπομονή, προσπαθούμε κι εμείς να τους έχουμε σε μια καλή οικονομική κατάσταση για να το ξεπεράσουμε όλο αυτό. Κανονικά τώρα θα έπρεπε να αφοσιωνόμασταν στον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς, αλλά ακόμα δεν ξέρουμε τι θα γίνει τώρα. Συζητήσεις για τον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς γίνονται, αλλά δεν ξέρουμε αν θα πραγματοποιήσουμε κάποια πράγματα και πότε. Το θέμα είναι τι θα γίνει και με τα συμβόλαια που λήγουν 30/6 και δεν ξέρουμε αν θα δεχτούν οι παίκτες μειώσεις συμβολαίων αν γίνει κάποια τέτοια συζήτηση απ’ όλες τις ομάδες».

Για την επιστροφή στην κανονικότητα και αν θα είναι δύσκολη: «Προφανώς θα είναι δύσκολη η επόμενη μέρα. Δεν μπορούμε να μιλάμε με ξεκάθαρους όρους ακόμα. Πρέπει να δούμε τι θα πράξει και η Κυβέρνηση σε κάποια θέματα. Θα δούμε όταν έρθει η ώρα αν αυτά που σκεφτόμαστε υλοποιούνται».

Για το αν έχει κατασταλάξει τι έφταιξε πέρυσι και έπεσε η ομάδα: «Το ρόστερ ήταν έτοιμο από την αρχή της προετοιμασίας, αλλά κάτι δεν πήγαινε σωστά. Ίσως οι καινούργιοι και οι παλιοί δεν έδεσαν, ίσως δώσαμε πολλά εκτός έδρας ματς τις πρώτες αγωνιστικές, ίσως οι πολλοί τραυματισμοί και ότι δεν παίζαμε ποτέ από αγωνιστική σε αγωνιστική με την ίδια ενδεκάδα . Είχαμε και τη διαιτησία και παρά τις διαμαρτυρίες στην ΚΕΔ δεν άλλαξε κάτι. Και στο τέλος έγινε και η αναδιάρθρωση, που αν δεν γινόταν δεν θα πέφταμε. Όλα έπαιξαν ρόλο και στο τέλος πέσαμε. Αποδείχτηκε ότι η αναδιάρθρωση δεν βοήθησε το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για τις σχέσεις με τους φιλάθλους που πέρασαν από πολλά κύματα: «Εγώ δεν είμαι κοντά στην πόλη και δεν μένω εκεί. Ο κόσμος έχει πάντα δίκιο, αλλά πρέπει να έρχεται και στο γήπεδο. Διαμαρτύρεται ,αλλά δεν πάει στο γήπεδο, μένει έξω απ’ αυτό. Προφανώς έχει δίκιο ο κόσμος, αλλά πρέπει και να συμπαραστέκεται ιδίως όταν δεν πάει καλά η ομάδα. Ίσως είμαι και πολλά χρόνια στην ομάδα, αλλά πιστέψτε με κανείς δεν χτυπάει την πόρτα να ενδιαφερθεί. Επομένως παραμένουμε και αν παρουσιαστεί κάποιος που μπορεί να προσφέρει κάτι καλύτερο θα του δώσουμε το δικαίωμα να το πραγματοποιήσει. Μέχρι τότε προσπαθούμε να βελτιώσουμε όσο μπορούμε τα πράγματα. Ποτέ δεν έγινε κάποια πρόταση που να φτάσαμε κοντά».

Για τα λεγόμενα «άρματα» που του καταλογίζουν ότι βρίσκεται: «Ανάλογα που πουλάμε, είμαστε και σε κάποιο άρμα για κάποιους. Στόχος μου είναι η ομάδα να είναι μόνη της και να στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις. Δεν ανήκει σε κανένα άρμα. Όλοι πρέπει να είναι συσπειρωμένοι γύρω από την ομάδα».

Για τα οικονομικά: «Η ομάδα πρέπει να έχει γερές βάσεις, καλούς χορηγούς γιατί τα οικονομικά είναι δύσκολα. Με τη μείωση της φορολογίας συμβολαίων βοηθιούνται αρκετά οι ομάδες. Ποτέ δεν είχα καταλάβει γιατί να αγοράσω έναν παίκτη με 10 ευρώ και να δώσω άλλα 8 στην εφορία. Αν η ομάδα δεν πουλήσει παίκτες δεν υπάρχουν μεγάλα έσοδα. Με μπάτζετ 2 εκ. το 1 είναι η εφορία. Η εφορία των συμβολαίων στην Ελλάδα ειδικά, ήταν η μεγαλύτερη της Ευρώπης».

Για την επόμενη χρονιά: «Θα βάλουμε όλες τις δυνάμεις μας η ομάδα να κοιτάζει ψηλά ακόμα και να μπει στα πλέι-οφ της Super League 1. Θέλω να πιστεύω ότι έχουμε το κατάλληλο ρόστερ και με τις κατάλληλες προσθήκες και τις κατάλληλες εγκαταστάσεις θα πάμε ψηλά. Για να αποδίδουν όλοι το 200%».

Για το αν υπάρχει περίπτωση «παύλας» και να θεωρηθούν άκυρα τα φετινά πρωταθλήματα: «Δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να γίνει τέτοιο πράγμα. Το είπε και η UEFA να βρεθεί τρόπος να τελειώσουν τα πρωταθλήματα. Πρέπει όλα να γίνουν σωστά. Για σκεφτείτε και κάποιες ομάδες της Γ’ Εθνικής να τους πουν πάλι φέτος δεν ανεβαίνετε κατηγορία».

Για τα σενάρια αναδιάρθρωσης: «Και στα Χανιά θέλουν να γίνουν 18 οι ομάδες, λένε ότι μπορούν να περάσουν κι εμάς. Ο καθένας είναι ελεύθερος να λέει ό,τι θέλει. Πιστεύω ότι θα γίνουν τα ματς και ενδεχομένως να παίξουμε ως και τον Ιούλιο. Υπάρχει περίπτωση να παιχτούν και τα δύο πρωταθλήματα απανωτά. Να τελειώσει δηλαδή το ένα και μετά από μία εβδομάδα να αρχίσει το επόμενο. Πιστεύω ότι θα έχουμε απαντήσεις ως το τέλος του μήνα».

Και τέλος το μήνυμα που έστειλε προς τον κόσμο: «Καταρχάς να έχουν υπομονή να ξεπεράσουν αυτές τις δύσκολες στιγμές και θα έρθουν καλύτερες μέρες και για την ομάδα ξανά, το υπόσχομαι σίγουρα θα γίνει και με τη δικιά τους βοήθεια θα πάμε ψηλά. Υπήρχαν χρονιές που δεν χάναμε από τους μεγάλους και θέλουμε να το επαναλάβουμε. Να είμαστε καλά και θα την επαναφέρουμε ξανά ψηλά την ομάδα. Άμα πάμε πλει-οφ θα είμαστε κοντά και στο να ξαναπαίξουμε στην Ευρώπη».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή