Η αναφορά για δωροδοκία διαιτητών έφερε αίτημα του ΟΣΦΠ για αποβολή του ΠΑΟ!

Print Friendly, PDF & Email

Δεν έλειψαν τα παρατράγουδα από το πρώτο ντέρμπι της σεζόν μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Euroleague, που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ την Παρασκευή (9/11).

Οπως αναφέρουν στο φύλλο αγώνα οι διαιτητές της αναμέτρησης ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τους πλησίασε στα αποδυτήρια και τους επιτέθηκε φραστικά κατηγορώντας δύο εκ των τριών ότι έχουν παίξει στοίχημα 20.000 ευρώ ο καθένας σε νίκη του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά όσα σημειώθηκαν στο φύλλο αγώνα:

“Στη διάρκεια της δεύτερης περιόδου της αναμέτρησης, τουλάχιστον τρία άτομα που κάθονταν στην πρώτη σειρά των courtside θέσεων, απέναντι από τους πάγκους, είπαν στους διαιτητές αρκετές φορές τις φράσεις: “Αντε γαμ…τε, γαμ…με τις μητέρες σας”. Την ίδια στιγμή, σηκώνονταν από τις θέσεις τους και χειρονομούσαν επίσης αρκετές φορές.

Στα 21.8 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου, στην εκτέλεση βολών, ένα λέιζερ χτυπούσε το πρόσωπο του εκτελεστή αρκετές φορές.

Όταν το δεύτερο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε, ο ιδιοκτήτης της γηπεδούχου ομάδας (κ. Γιαννακόπουλος) μας περίμενε εσωτερικά του γηπέδου και μας είπε: “Γνωρίζω τα πάντα -το είπε αρκετές φορές- ξέρουμε ότι έχετε παίξει στο στοίχημα 20000, 20000 χιλιάδες ο Πολωνός, 20000 χιλιάδες ο Ιταλός. Μόνο ο Ισπανός είναι δίκαιος. Θα στείλουμε τα πάντα στον Μπερτομέου και τον Στόουκς.

4:45 πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου, δόθηκε τεχνική ποινή στο νούμερο 5 της Α ομάδας.

7:08 πριν το τέλος της τρίτης περιόδου δόθηκε τεχνική ποινή στο νούμερο 43 της Α ομάδας για φάουλ.

Δεν έγινε ντόπινγκ κοντρόλ”.

«Σας έχει τάξει 20.000 ο Ολυμπιακός»
Λίγο μετά τη δημοσιοποίηση του φύλλου αγώνα, από την πλευρά των «πράσινων» διευκρίνισαν ότι οι διαιτητές μπερδεύτηκαν στη μετάφραση και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ουσιαστικά έκανε αναφορά για χρηματισμό τους από τον Ολυμπιακό!

«Ξέρω ότι ο Ολυμπιακός έχει τάξει 20 χιλιάδες στον Ιταλό και 20 στον Πολωνό. Μόνο ο Ισπανός είναι καθαρός. Θα τα μεταφέρω όλα στον Μπερτομέου και στον Στόουκς. Ξέρω ότι έδιωξαν τον Λιβιεράτο και ξέρω ποιος είναι ο καινούριος που κάνει αυτή τη δουλειά”, υποστηρίζει η πλευρά του Παναθηναϊκού ότι είπε ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ.

«Αποβολή του Παναθηναϊκού και του Γιαννακόπουλου»

Το Σάββατο η ΚΑΕ Ολυμπιακός πέρασε στην αντεπίθεση με ανακοίνωση στην οποία προανήγγειλε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη, ενώ γνωστοποιεί ότι έστειλε στη διοργανώτρια αρχή αίτημα αποβολής από τη Euroleague του Παναθηναϊκού και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός αναφέρει:

“Η χθεσινή επίσημη τοποθέτηση του Δ. Γιαννακόπουλου και της Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός περί δήθεν απόπειρας χρηματισμού των διαιτητών της Euroleague κ.κ. Paternico και Zamojski από την ομάδα μας, ξεπερνά κάθε όριο ψευδολογίας και συκοφαντίας.

Από την πλευρά μας, δηλώνουμε ότι θα προβούμε άμεσα σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας και της πεντακάθαρης δημόσιας εικόνας της Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός, προσφεύγοντας ενώπιον των Ελληνικών τακτικών δικαστηρίων και των εισαγγελικών αρχών.

Πέραν τούτων, μέσω επιστολής που πρόκειται να σταλεί στον κ. Bertomeu και της υποβολής καταγγελίας ενώπιον του Αθλητικού Δικαστή της Euroleague, θα ζητήσουμε την άμεση αναβίωση των ποινών που έχουν επιβληθεί στον καθ’ έξιν υπότροπο Δ. Γιαννακόπουλο και την αποβολή του ίδιου και της Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός από τη διοργάνωση, σύμφωνα με τις σαφείς διατάξεις του Καταστατικού και του Πειθαρχικού Κώδικα της Euroleague.

Η παραδειγματική πειθαρχική και ποινική τιμωρία του χυδαίου συκοφάντη Δ. Γιαννακόπουλου και της Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός είναι πλέον μονόδρομος”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή