Η αντιπαράθεση ανάμεσα σε Βελόπουλο και Αυγενάκη κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου

Print Friendly, PDF & Email

Έντονη αντιπαράθεση επικράτησε κατά την συζήτηση του νέου αθλητικού νομοσχεδίου ανάμεσα στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο και τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Στην ομιλία του, στο πλαίσιο της συζήτησης για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, ο κ. Βελόπουλος επιτέθηκε στον Υφυπουργό Αθλητισμού για τη στάση του στο θέμα της βίας στον αθλητισμό.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης:

«Σας κατηγορούν πολλές ομάδες ότι παίρνετε το μέρος μιας ομάδας, του Ολυμπιακού, με τις δηλώσεις σας, σας κατηγορούν ανοιχτά, όμως ακούστε κ. Υπουργέ γιατί είστε αρμόδιος Υπουργός για τη βία.

Έναν διαιτητή τον έκαναν μαύρο στο ξύλο, στη Λάρισα τον Τζήλο. Βρήκαν ποιοι είναι αυτοί, ένας αστυνομικός, δύο φυσικοί αυτουργοί, ο ένας διαφεύγει στο εξωτερικό ο άλλος ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Συνομιλίες με κατηγορούμενους του Noor 1 είχαν αυτοί.

Τηλεφωνικές επικοινωνίες με παράγοντες συγκεκριμένης ομάδας με την εταιρία Capital, με τον εφοπλιστή που εμπλέκεται σε στημένα παιχνίδια, τον κ. Κόνταρο, κουμπάρο του γνωστού εφοπλιστή του κ. Μαρινάκη.

Αρχιδιαιτητή της γνωστής εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο. Ο άνθρωπος που έχει μια ΠΑΕ κατηγορείται για διαφορετικά πράγματα, στημένους αγώνες για ο διάστημα από το ‘12 με το ‘15, η δίκη αναβλήθηκε 2 φορές και οι μάρτυρες παθαίνουν… αχρωματοψία, γίνονται κωφάλαλοι, διακτινίζονται, εξαφανίζονται.

Σας στηρίζει ο κ. Μαρινάκης και καλά κάνει, γιατί παίζει το δικό του παιχνίδι επιχειρηματίας είναι και καλά κάνει, τη δουλειά του κάνει και σας ελέγχει από κάπου. Και μας λέτε για τη βία, που ο Τζήλος διαιτητεύει με το φόβο».

Για «σόου» από τον Κυριάκο Βελόπουλο, έκανε λόγο ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, από τη βήμα της Βουλής.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Υφυπουργός Αθλητισμού:

«Μετά το σόου του ο κύριος Βελόπουλος, ήρθε, εκανε το χρέος του και μετά έφυγε από αίθουσα. Δεχθήκαμε κριτική γιατί φέραμε νομοτεχνικές διατάξεις, έγιναν έπειτα από συζητήσεις. Δεν αλλάξαμε τον κορμό του νομοσχεδίου» είπε.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού,  αναφέρθηκε στην αλλαγή στην αναδρομικότητα για τις θητείες των Ομοσπονδιών. «Κάναμε μία διόρθωση στην διατύπωση περί αναδρομικότητας. Η ουσία παραμένει όπως ήταν» είπε και έκανε λόγο για «Έκανε λόγο για άστοχες και εμπρηστικές δηλώσεις διαφόρων αθλητικών παραγόντων τις τελευταίες ημέρες» αλλά και για ένα κύμα «ανακοινώσεων, δηλώσεων, στήριξης του νομοσχεδίου από αθλητές, πρωταθλητές, Ολυμπιονίκες, αθλητικούς παράγοντες».

Για τον περιορισμό στις θητείες των Ομοσπονδιών, ο κ. Αυγενάκης υποστήριξε ότι η φιλοσοφία της διάταξης είναι… «η ανάγκη της διοικητικής ανανέωσης των Ομοσπονδιών. Πολλοί μίλησαν για αυτορρύθμιση. Ποια αυτορρύθμιση αλήθεια, έχει επιτευχθεί τα τελευταία 3, 4, 5, 6 και δώστου χρόνια. Θεωρία στη θεωρία, στην πράξη απολύτως τίποτα. Πέρα και πάνω από τον πολύ θόρυβο που προκαλούν οι αντιδράσεις ορισμένων παραγόντων στο άκουσμα της απώλειας προνομίων, ακούμε το βουβό κίνημα των αθλητών, των στελεχών, των ανθρώπων που βρίσκονται στον πυρήνα του υγιούς αθλητισμού, είναι ο παλμός του αθλητισμού και η μεγάλη βάση την οποία πρέπει να ακούσουμε και εμείς η Νέα Δημοκρατία την ακούσαμε.

Θέλουμε να δώσουμε χώρο στους νέους ανθρώπους, οξυγόνο στη διοικητική ανανέωση και δομή των Ομοσπονδιών, θέλουμε νέο πνεύμα με όρεξη δημιουργικότητα, νέες ιδέες κέφι αλλά και διάθεση για προσφορά.

Που είναι η ευαισθησία όλων, τι κάνατε και καλείστε να απαντήσετε στους αθλητές, τους πρωταθλητές, τους Ολυμπιονίκες που έχουν ευθέως κατηγορήσει πολλάκις, κάποιους όχι όλες τις Ομοσπονδίες και έχουν μιλήσει για κατάπτυστες εκλογικές διαδικασίες, για στημένους μηχανισμούς, για αποκλεισμούς, για μη δημοκρατικές διαδικασίες, για μυστικούς μηχανισμούς χειραγώγησης αποφάσεων και μια σειρά άλλων καταγγελιών που έχουν γίνει δημόσια».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή