Η απλή αναλογική, το ασυμβίβαστο των μελών της Ε.Ε. της ΕΠΟ και τα κωλύματα

Print Friendly, PDF & Email

Κατά την ακρόαση των φορέων στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης του αθλητικού νομοσχεδίου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εισηγητής του νομοσχεδίου, Π. Κωνσταντινέας, έθεσε προς τον πρόεδρο της ΠΔΕ/ΕΠΟ, Ι. Δρόσο τα ακόλουθα ερωτήματα:

“Δράττομαι της ευκαιρίας, σαν άνθρωπος του ποδοσφαίρου, μιας και είναι και ο κ.Δρόσος εδώ, θα ήθελα το χρόνο να ασχοληθώ λίγο περισσότερο με θέματα του ποδοσφαίρου.

Σας καλωσορίζω και εσάς κύριε Δρόσο. Είσαστε ένας έγκριτος νομικός και είπατε πριν, ότι και αυτή η Επιτροπή θα κάνει 3 πράγματα: Τη διαχείριση, τους κανονισμούς και ουσιαστικά θα φτιάξουμε το εκλογικό σύστημα. Θα ήθελα να σας ρωτήσω, από την μέχρι τώρα εμπειρία σας στη ΕΠΟ με τους συνεργάτες σας, μερικά πράγματα.

Το πρώτο πράγμα που θα ήθελα να σας ρωτήσω, είναι εσείς σαν νομικός και όχι σαν πρόεδρος της ΕΠΟ, να μου πείτε εάν επηρεάζει στο «αυτοδιοίκητο» η απλή αναλογική, που βλέπουμε ότι έχει περάσει και νόμος ακόμα και για τις εκλογές και τώρα πάει και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εάν συμφωνείτε- θα ήθελα την προσωπική σας άποψη- με την απλή αναλογική ή με το ασυμβίβαστο, που πρέπει να υπάρχει κατ` εμέ και στα δύο, ανάμεσα στους προέδρους των Ενώσεων των ΕΠΣ και τα μέλη του Δ.Σ., γιατί από πολλές καταγγελίες, βλέπουμε αυτή η συναλλαγή πως υπήρχε και που έφτασε το ποδόσφαιρο.

Το δεύτερο ερώτημα είναι για τα κωλύματα των παραγόντων τώρα στην εναρμόνιση του καταστατικού. Τα κωλύματα, όπου υπήρχαν παράγοντες που έχουν προβλήματα με την Δικαιοσύνη ή παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη και αν αυτοί οι άνθρωποι που έφεραν το ποδόσφαιρο εδώ, θα μπορούν να είναι πάλι μέσα στις γενικές συνελεύσεις και να ορίζουν το ποδόσφαιρό μας.

Το τρίτο πράγμα που θα ήθελα να σας ρωτήσω, επειδή κάνετε και την διαχείριση, είναι για το ότι, ενώ επί του προηγούμενου Υφυπουργού Αθλητισμού, του κ.Κοντονή, πέρασε ο νόμος για τους προπονητές που υπάγονται στην ΕΠΟ, στην FIFAκαι στην UEFA, με το άρθρο 35β και 35γ, ότι αυτοί που έχουν τελειώσει ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα «ποδόσφαιρο», θα μπορούν να είναι προπονητές.

Έχω πάρα πολλές καταγγελίες! Παραπλήσια μπορεί και ο περιβόητος κ. Mπατάκης να κάνει τις ίδιες σχολές και σε ανθρώπους που δεν έχουν τελειώσει ΤΕΦΑΑ. Ο νόμος αυτή τη στιγμή δεν εφαρμόζεται. Έχουμε πάρα πολλές καταγγελίες ότι δεν δίνεται η κάρτα προπονητή και παραβιάζεται ο νόμος. Θέλω την απάντησή σας.

Το τέταρτο και πέμπτο ερώτημα είναι από δημοσιεύματα. Θα ήθελα να ξέρω – πιστεύω ότι έχετε το φίλαθλο πνεύμα και ήσασταν και ειλικρινής ότι έχετε δώσει το 100% του εαυτού σας ασχέτως εάν το αντικείμενο σας δεν ήταν αυτό και είναι πολύ δύσκολο το πόστο που έχετε πάρει και το καταλαβαίνετε – υπάρχει περίπτωση η FIFAκαι η UEFA ή η ΕΠΟ να εναρμονίσει καταστατικό που πρέπει να είναι 5 χρόνια, γιατί το ακούω και θέλω να μου το διαψεύσετε, μη εν ενεργεία ποδοσφαιριστές και μιλάμε για ποδοσφαιριστές παντός τύπου και διαιτητές που πρέπει να είναι εν αποστρατεία για να είναι υποψήφιοι για παράγοντες του ποδοσφαίρου;

Δηλαδή, θα ήθελα να ξέρω το εξής: Εάν αύριο ο κ. Παπασταθόπουλος, ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ελλάδος ή οποιοσδήποτε από τα άλλα παλικάρια σταματήσει το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να βάλει υποψήφιος για παράγοντας; Ένας μεγάλος διαιτητής θα πρέπει να περάσουν 5 χρόνια για να βάλει υποψηφιότητα; Αυτό ζητά η FIFAκαι η UEFA και ποιες είναι οι δικές σας προτάσεις;

Στα διαδικαστικά, οι διαιτητές έχουν να πληρωθούν από την 5η αγωνιστική της περιόδου κι εδώ διαβάζουμε, από τα δημοσιεύματα, ότι θα έρθουν 5 διαιτητές και το καινούργιο σύστημα που υπάρχει «επανάληψη της φάσης», κάτι σαν το μπάσκετ. Απ’ ό,τι πληροφορούμαι αυτό θα είναι 100% επιδοτούμενο την πρώτη χρονιά από τη FIFAκαι την UEFA, τη δεύτερη χρονιά 75% και την τρίτη χρονιά 55%.

Θα ήθελα να ξέρω πώς θα βάλουμε παραπάνω διαιτητές, εάν όντως είναι αυτή η πρόταση, από τη στιγμή που δεν έχουμε πληρώσει τους προηγούμενους, από την 5η, νομίζω, αγωνιστική και που είναι όλα αυτά τα λεφτά που δίνει ο συνεταιρισμός, εάν τα δίνει;

Το τελευταίο, όπως είπατε κι εσείς καταλάβατε τι σημαίνει επαγγελματικό ποδόσφαιρο – έκαψαν το σπίτι του κ. Μπίκα κι εμένα μου ανατίναξαν το μαγαζί μου κι έκρυβα την οικογένειά μου – κι επειδή εκπροσωπώ, εκτός από την κυβέρνηση μου, κι έναν αθλητικό φορέα του αθλητικού τμήματος που τα πέτρινα χρόνια έτρεχε από χωριό σε χωριό για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, θα ήθελα να ξέρω στο πνεύμα διαχείρισης σκέφτεται η τωρινή διοίκηση να υπογράψει καμιά σύμβαση και με τι λεφτά για στολές διαιτητών; Γιατί για τις στολές των διαιτητών, μόνο για τη διαφήμιση θα πρέπει να σας πάρουν πολλά λεφτά κι ακούω από δημοσιεύματα κάτι για 30.000 €. Εάν είναι για 30 χιλιάδες € να φτιάξω κι εγώ εταιρεία να δώσω κι εγώ στολές.

Σας ευχαριστώ.”

Διαβάστε τι απάντησε ο πρόεδρος της ΠΔΕ/ΕΠΟ στα ερωτήματα που δέχτηκε ΕΔΩ

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή