Η αποχώρηση του ΠΑΟ, το επιχείρημα της ΕΡΤ για την επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης

Print Friendly, PDF & Email

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και όπως συνέβη και περυσι το τηλεοπτικό τοπίο παραμένει θολό, λόγω της πρόθεσης της ΕΡΤ να μειώσει το ύψος των συμβολάιων με τις ομάδες που αγωνίζονται στη Super League 1, υλοποιώντας απόφαση της κυβέρνησης.

Οι πέντε ομάδες Λαμία, Ξανθη, Παναιτωλικός, Ατρόμητος και Άρης δεν δέχονται μείωση του τιμήματος κατά 45% που συμφώνησαν πέρυσι με την ΕΡΤ υποστηρίζοντας πως η σχετική σύμβαση, που τις περιελάβανε μαζί με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΣ Γιάννινια, που υποβιβάστηκε και είχε και την υπογραφή της SuperLeague είναι σε ισχύ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του typologies.gr “η διοίκηση της ΕΡΤ υποστηρίζει πως από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός αποχώρησε από τη σύμβαση (σ.σ. πήγε στη NOVA), με τη σύμφωνη γνώμη του ραδιοτηλεοπτικού φορέα, η συγκεκριμένη σύμβαση δεν έχει ισχύ και καλεί τις ομάδες σε διαπραγμάτευση”.

Η κυβέρνηση ΝΔ αποφάσισε πως δεν θα μετατραπούν σε συμβάσεις οι προηγούμενες συμφωνίες που είχε συνάψει η ΕΡΤ, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τον ΠΑΟΚ που πήγε στο OPEN και τον ΟΦΗ, όμως ασκούνται πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση να βρεθεί λύση, που ίσως είναι η “βελτιωμένη πρόταση” προς τους εναπομείναντες με τη μείωση να πέφτει από το 45% στο 30%.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή