Η διάρκεια ζωής των προέδρων στην ηλεκτρική καρέκλα της Super League

Φωτογραφία αρχείου από παλαιότερο ΔΣ της Super League
Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή την παραίτηση του Βαγγέλη Μπαταγιάννη από την προεδρία της Super League, το SoccerPlus, ανατρέχει στο παρελθόν και θυμίζει τη διάρκεια ζωής που είχαν η πρόεδροι του συνεταιρισμού από την ίδρυση αυτού, το 2006.

Με βάση το καταστατικό της Super League, η θητεία του προέδρου είναι διετής, ωστόσο στην 12ετή και πλέον ζωή του συνεταιρισμού, ελάχιστοι πρόεδροι έχουν ολοκληρώσει στο ακέραιο τη θητεία τους πριν αντικατασταθούν.

Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά πόσο άντεξε κάθε πρόεδρος της Super League.

Α) Αυτοί που δεν έκλεισαν ούτε έναν χρόνο
Τη σεζόν 2009/10 πρόεδρος της Super League ξεκίνησε ο Νίκος Θανόπουλος (ΑΕΚ), ωστόσο το δεύτερο εξάμηνο εκλέχθηκε ο Νικόλας Πατέρας (Παναθηναϊκός).
Το 2014/15 στην προεδρία εκλέχθηκε ο Τάκης Αγραφιώτης (Ολυμπιακός), ωστόσο παραιτήθηκε τον Νοέμβριο και τον διαδέχθηκε ο Γιώργος Μποροβήλος (Αστέρας Τρίπολης).
Την τρέχουσα σεζόν πρόεδρος ψηφίστηκε ο Βαγγέλης Μπαταγιάννης, ωστόσο δεν ολοκλήρωσε τη θητεία του δηλώνοντας αιφνιδιαστικά παραίτηση τον Απρίλιο.

Β) Αυτοί που ολοκλήρωσαν έναν χρόνο
2006/07: Πέτρος Κόκκαλης (Ολυμπιακός)
2007/08: Γιάννης Βαρδινογιάννης (Παναθηναϊκός)
2008/09: Κώστας Πηλαδάκης (ΑΕΛ)
2010/11: Βαγγέλης Μαρινάκης (Ολυμπιακός)
2011/12: Απόστολος Παπουτσάκης (Εργοτέλης)

Γ) Αυτοί που ολοκλήρωσαν διετή θητεία
2012/14: Γιάννης Μώραλης (Ολυμπιακός)
2016/18: Γιώργος Στράτος (Ξάνθη)
*Σε αυτήν την κατηγορία πρακτικά μπορεί να συμπεριληφθεί και ο Γιώργος Μποροβήλος, που ανέλαβε τον Νοέμβριο του 2014 διαδεχόμενος τον Τάκη Αγραφιώτη κι αποχώρησε από τη θέση το 2016.

Εν ολίγοις μόνο τρεις, αν συμπεριλάβουμε σε αυτούς και τον Γιώργο Μποροβήλο, από τους 12 συνολικά προέδρους που έχει εκλέξει η Super League έκλεισαν κανονικά τον κύκλο της διετής θητείας τους, στατιστικό που φανερώνει ότι η συγκεκριμένη θέση συνοδεύεται από μία ηλεκτρική καρέκλα.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή