Κούρεμα ή συνδρομητική οι επιλογές της κυβέρνησης για τα τηλεοπτικά των ΠΑΕ

Print Friendly, PDF & Email

Η ΕΡΤ σύμφωνα με τη σύμβαση που έχει υπογραφεί θα μεταδίδει και στο επόμενο πρωτάθλημα της Super League 1 τους εντός έρας αγώνες των ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Άρης, Ατρόμητος, Παναιτωλικός, Λαμία και Ξάνθη, ενώ με βάση τη συμφωνία της προηγούμενης κυβέρνησης θα πρέπει να αποκτήσει τα τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος της Super League 2, – συμφωνία που εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδίου της αναδιάρθρωσης- και όπως έγινε δύο ημέρες πριν τις εκλογές γνωστό τα τηλεοπτικά δικαώματα του ΠΑΟΚ και του ΟΦΗ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του “Πρώτου Θέματος” η κυβέρνηαση εξετάζει δό επιλογές.

Το δημοσίευμα αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

“Η ΕΡΤ δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε αυτή τη συµφωνία, µε βάση την οποία θα επιδοτήσει χρεοκοπημένες ομάδες, διαθέτοντας το 30% του προϋπολογισµού της και χωρίς ουσιώδη ανταποδοτικά ωφελήματα.

Εκτός αυτού, πρόκειται για µια αμφιβόλου νομιμότητας συµφωνία την οποία αρνείται να υιοθετήσει η απερχόμενη διοίκηση ∆ρόσου, καθώς κινδυνεύει να κατηγορηθεί για απιστία, αφού θα προβλέπεται να αγοράσει δικαιώματα αγώνων τους οποίους δεν θα µπορεί να μεταδίδει.

Μετά και την πρόσφατη ενημέρωση που είχε στη διάρκεια της επίσκεψης του κ. ∆ρόσου στο πρωθυπουργικό γραφείο, το κυβερνητικό επιτελείο αναζητά λύση στον γόρδιο δεσµό που έχει μπροστά του, ώστε και η ΕΡΤ να µη βουλιάξει και τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα να ξεκινήσουν.

Στις διαβουλεύσεις που έχουν ξεκινήσει, µε εμπλοκή και του νέου υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο προσανατολισμός είναι προς δύο κατευθύνσεις:

Πρώτον, να κουρευτούν οι απαιτήσεις των ομάδων ώστε να αντέξει ο προϋπολογισμός της ΕΡΤ µε την καταβολή ενός πολύ μικρότερου ποσού από τα 66 εκατ. ευρώ µε τα οποία τη φόρτωσε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Δεύτερον, να καταβληθεί προσπάθεια έτσι ώστε οι ομόδες της Super League 1 να μετακομίσουν σε συνδρομητικό κανάλι, όπως συνέβαινε παλαιότερα.

Οι όποιες αποφάσεις, για να έχουν τον µανδύα της νομιμότηταδ, θα πρέπει να επικυρωθούν από τη γενική συνέλευση της ΕΡΤ, την οποία απαρτίζουν ο κ. Πέτσας και οι υπουργοί Οικονοµικών Χρήστος Σταϊκούρας και Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή