Η Ελλάδα συνέτριψε την Τουρκία και βλέπει μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ!

Print Friendly, PDF & Email

Η Εθνική Γυναικών γράφει ιστορία καθώς προκρίθηκε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του Ευρωμπάσκετ συντρίβοντας με 84-55 την Τουρκία. Παράλληλα το συγκρότημα του κ. Κεραμιδά εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018!

Η Εθνική μας με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης και έφτασε σε μία εμφατική νίκη απέναντι σε μία ομάδα που θεωρείται παγκόσμια υπερδύναμη το γυναικείο μπάσκετ!

Απίστευτα πράγματα ξανά από την Εβίνα Μάλτση που έκανε double-double με 25 πόντους (3/6 τρίποντα) και 10 ριμπάουντ! Ακολούθησε στο σκοράρισμα η Σπανού με 11 πόντους. Πληθωρική όπως πάντα η Καλτσίδου με 10 πόντους, 6 ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ. Μαεστρική η οργάνωση της Λύμουρα που μοίρασε 10 ασίστ (!) και πέτυχε 7 πόντους. Σκόραραν επίσης οι Χριστινάκη (9), Φασούλα (6), Σταμολάμπρου (6), Νικολοπούλου (4), Σωτηρίου (3), Σπυριδοπούλου (3).

Στα ημιτελικά η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Σλοβακία – Γαλλία. Υπενθυμίζεται ότι στη φάση των ομίλων η Εθνική μας είχε χάσει από τις Γαλλίδες με 70-63 παίζοντας ωστόσο σχεδόν σε όλο το δεύτερο ημίχρονο χωρίς την Καλτσίδου που αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές (η δεύτερη για flopping).

Για την σπουδαία επιτυχία της Εθνικής Γυναικών έκανε δήλωση και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης:

«Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στην Εθνική γυναικών για την πρόκρισή της στις «4» καλύτερες ομάδες του Ευρωμπάσκετ, που διεξάγεται στην Πράγα. Τα κορίτσια του Κώστα Κεραμιδά επικράτησαν κατά κράτος της Τουρκίας και πήραν πανάξια πρόκριση, επιτυχία που συνιστά την μεγαλύτερη μέχρι στιγμής διάκριση στην ιστορία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Οι ευχές όλων μας είναι με τις διεθνείς μας στην προσπάθειά τους να ανέβουν ακόμα ψηλότερα, κατατάσσοντας πλέον και το γυναικείο μπάσκετ στην αφρόκρεμα της Ευρώπης. Μπράβο σε όλους, αθλήτριες, προπονητές και Ομοσπονδία»

Τα δεκάλεπτα: 15-10, 30-36, 40-57, 55-84

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή