Η ΕΛ.ΑΣ. απέτρεψε ραντεβού θανάτου στο Χαϊδάρι μεταξύ χούλιγκαν

Print Friendly, PDF & Email

Ραντεβού θανάτου μεταξύ αντίπαλων ομάδων χούλιγκαν, που θα μπορούσε να προκαλέσει τραγωδία, απέτρεψε η ΕΛ.ΑΣ. σε πάρκο κοντά στο πρώην στρατόπεδο του ΚΕΒΟΠ στο Χαϊδάρι.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το ραντεβού θα γινόταν το βράδυ της Τετάρτης, μία ημέρα πριν το χθεσινό τελικό πρωταθλήματος μπάσκετ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Οι πληροφορίες για το ραντεβού θανάτου είχαν ως αποδέκτες και αστυνομικούς, οι οποίοι έφτασαν στην περιοχή με αποτέλεσμα οι χούλιγκαν να τραπούν σε φυγή υπό το φόβο συλλήψεων.

Άφησαν όμως εκεί μέρος του «οπλοστασίου», όπως 18 καπνογόνα, ένα ξύλινο μπαστούνι του μπέιζμπολ, πέντε ξύλινα κοντάρια και τρεις ξύλινες τάβλες.

Τα ευρήματα μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εξερεύνηση και εντοπισμό τυχόν αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού.

Ένα ακόμη ραντεβού βίας ανάμεσα σε χούλιγκαν είχε εξελιχθεί τον περασμένο Μάρτιο στο Παλαιό Φάληρο με αφορμή τον αγώνα βόλεϊ γυναικών μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στη Γλυφάδα για το Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ήταν μία ακόμη σύρραξη χούλιγκαν που οργανώθηκε μέσω των social media, με αιτία την συμπλήρωση 10 χρόνων από την δολοφονία του 22χρονου οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου σε «ραντεβού θανάτου» πριν από αγώνα γυναικών, στη λεωφόρο Λαυρίου στην Παιανία στις 29 Μαρτίου 2007.

Τον περασμένο Μάρτιο οι περίπου 200 οπαδοί των δύο ομάδων συναντήθηκαν σε προκαθορισμένο ραντεβού στην περιοχή του Φλοίσβου. Συνεπλάκησαν μεταξύ τους και άρχισαν να κυνηγιούνται ανάμεσα στα αυτοκίνητα και πάρκα της περιοχής όπου βρίσκονταν οικογένειες με τα παιδιά τους.

Οι οπαδοί άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ, πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα, προκαλώντας φθορές σε οχήματα, ενώ έκαψαν μια μοτοσυκλέτα. Οι αστυνομικές δυνάμεις που ακολουθούσαν τις μηχανοκίνητες πορείες των χούλιγκαν επενέβησαν άμεσα, προβαίνοντας σε εννέα συλλήψεις ατόμων ηλικίας από 21 έως 28 χρόνων, και επτά προσαγωγές.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν 15 μοτοσυκλέτες που εγκατέλειψαν οι χούλιγκαν στα σημεία των συμπλοκών.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή