Η εξήγηση της ψήφου του Παναθηναϊκού στο Δ.Σ της Super League

Print Friendly, PDF & Email

Ο Παναθηναϊκός στο σημερινό Δ.Σ της Super League ψήφισε κατά της καταγγελίας του Ολυμπιακού για αποβολή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης από το πρωτάθλημα.

Πρόκειται για μία απόφαση του μεγαλομετόχου την οποία και υλοποίησε ο εκπρόσωπος των πράσινων στο ΔΣ και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Λεωνίδας Μπουτσικάρης.

Η συγκεκριμένη απόφαση του Παναθηναϊκού έχει τη δική της εξήγηση. Αρχικά οι πράσινοι δεν ξεχνούν πως προ διετίας παρέμειναν στη Superleague κατόπιν αλλαγής του κανονισμού για τη μη αδειοδότηση. Έτσι, κρίνουν πως δεν θα ήταν ηθικό να υποβιβαστεί οποιαδήποτε ομάδα εξωαγωνιστικά και το ίδιο θα έπρατταν και σε κάθε άλλη αντίστοιχη περίπτωση.

Επιπλέον, πριν από 4 χρόνια, η ΠΑΕ είχε προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο μετά την τιμωρία από τον τότε Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, που είχε επιφέρει κλείσιμο της Θύρας 13 και πρόστιμο 90.000 ευρώ. Τότε, λοιπόν, στον Παναθηναϊκό δεν είχε επιβληθεί κάποια τιμωρία και η προσφυγή είχε εκδικαστεί κανονικά. Άρα από τη στιγμή που οι πράσινοι το είχαν κάνει το 2016 κάτι τέτοιο, δε θα μπορούσαν τώρα να έχουν μια διαφορετική στάση.

Επιπροσθέτως, από τον Παναθηναϊκό επισημαίνουν ότι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν είναι ένα ποδοσφαιρικό όργανο. Είναι μία κρατική αρχή και ο έλεγχος των αποφάσεων εναπόκειται στη δικαστική εξουσία. Εάν ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη προσέφευγαν στην αστική δικαιοσύνη κατά μιας επιτροπής τη ΕΠΟ, η συζήτηση θα διεξαγόταν σε άλλη βάση.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή