“Κάρτα υγείας”: “Η ζημιά της ΕΠΟ έγινε με δόλο από την πλευρά των κατηγορουμένων”

Print Friendly, PDF & Email

Μετά την εισαγγελική πρόταση για την ενοχή 13 κατηγορούμενων, συνεχίστηκε την Τετάρτη (21/11) στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας, η δίκη για την υπόθεση της «Κάρτας Υγείας» της ΕΠΟ.

Τη σκυτάλη πήρε η πολιτική αγωγή, που είχε δηλωθεί αρχικά από την ΠΔΕ και εν συνεχεία η απόφαση επικαιροποιήθηκε από την νυν διοίκηση της ΕΠΟ, παρά την προσπάθεια που έγινε η απόφαση να αλλάξει και η πολιτική αγωγή να αποσυρθεί.

Η πολιτική αγωγή υποστήριξε πως η εταιρία που είχε αναλάβει το έργο έπαιρνε χρήματα από την ΕΠΟ αλλά δεν παρέδιδε τις ανάλογες μετρήσεις:

«Η εταιρία εισέπραττε χωρίς να παράγει έργο, η ΕΠΟ έδινε τα λεφτά χωρίς να παίρνει τις μετρήσεις. Τα ίδια τα έγγραφα βοούν τη ζημιά της Ομοσπονδίας που έχει γίνει με δόλο από την πλευρά των κατηγορούμενων για τους οποίους η ΕΠΟ δηλώνει πολιτική αγωγή. Ο τότε ταμίας της, κύριος Γκιρτζίκης δήλωσε ότι υπέγραφε ότι του έφερναν μπροστά του. Η επιτομή της ομολογίας ενοχής».

Ο εκ των δικηγόρων των κατηγορουμένων Σιντόρη, Οικονομίδη, Φωτίου, Σιγάλα, Παπαδόπουλου, κ. Τσάμης είπε πως η «Κάρτα Υγείας» ήταν όραμα του πρώην προέδρου της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση και επικαλέστηκε τις Γενικές Συνελεύσεις της ΕΠΟ, όπου δεν υπήρξαν αντιδράσεις:

«Η ΕΠΟ λειτουργεί προεδροκεντρικά, το βάρος της ευθύνης το φέρει ο πρόεδρος. Το σύστημα της κάρτας υγείας είναι ένα προσωπικό όραμα του Οικονομίδη και του Γκαγκάτση. Κανείς από τη γενική συνέλευση δεν εμφανίστηκε να πει ότι δεν έχει εγκρίνει τη σύμβαση. Αντίθετα, 28 ΕΠΣ είπαν ότι ήταν ικανοποιημένες και τα είχαν εγκρίνει όλα και ζητούσαν να ανακαλέσει η ΕΠΟ την πολιτική αγωγή γιατί θεωρούσαν ότι δεν είχαν ζημιωθεί. Όλοι ήταν υπέρ της κάρτας υγείας. Η μάρτυρας κατηγορίας κα Γιακουμιδάκη είπε ότι της φάνηκε ότι η κάρτα υγείας ήταν καλή ιδέα».

Ο δικηγόρος του Βασίλη Χατζηαποστόλου, Γιάννης Χατζηαποστόλου υποστήριξε ότι «δεν συνυπολόγισαν τα έσοδα της Ομοσπονδίας από τις μετρήσεις. Από τις 15.500 μετρήσεις ήρθαν έσοδα 500.000 ευρώ. Μήπως η εντολή που είχαν οι επιθεωρητές ήταν ότι έπρεπε να φτάσουν σε καταλογισμό ευθυνών; Μήπως ο σκοπός τελικά ήταν να οδηγηθούν στα δικαστήρια μία μερίδα παραγόντων;».

Η δικηγόρος των Αριστείδη Σταυρόπουλου και Αθανάσιου Ισμαήλου, στελέχη της εταιρίας Opentec, ζήτησε την απαλλαγή διότι «ασχολήθηκαν με την εταιρία το 2012, τότε ανέλαβαν, ενημερώθηκαν για μία υλοποιημένη και ολοκληρωμένη σύμβαση. Δεν υπέγραψαν τίποτα. Παρέλαβαν μεταχρονολογημένες επιταγές που ακυρώθηκαν με την καταγγελία της σύμβασης από τον κύριο Σαρρή».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 18 Δεκμβρίου.

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή