Η ΕΠΟ αποφάσισε τη λήψη οικονομικών μέτρων και να ζητήσει δάνειο από FIFA-UEFA

Print Friendly, PDF & Email

Η οικονομική κατάσταση στην ΕΠΟ υποχρεώνει την ομοσπονδία να λάβει μέτρα αναφορικά με τη μισθοδοσία και τα έξοδα των Επιτροπών της.

Η Εκτελεστική Επιτροπή που συνεδρίασε την Πέμπτη (10/10) αποφάσισε να αιτηθεί χαμηλότοκο δάνειο ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ από τις FIFA και UEFA, που έδειξαν κατ’ αρχήν θετικές στο αίτημα της ΕΠΟ.

«Υπάρχει θετικό κλίμα, φτάνει να δεχθεί η ΕΠΟ μια σειρά οικονομικών μέτρων κάποια από τα οποία θα τα υποδείξουμε εμείς» ειπώθηκε από τους εκπροσώπους των διεθνών ομοσπονδιών, Χέρμπερτ Χούμπελ και Πετρ Φούσεκ.

Τα οικονομικά μέτρα που θα αφορούν περιορισμούς στα έξοδα της ΕΠΟ θα μελετήσει ειδική Επιτροπή, η οποία θα συσταθεί από την ΕΠΟ.

Τα οικονομικά προβλήματα

Ο Βαγγέλης Γραμμένος αναλύοντας το χρέος της Ομοσπονδίας τόνισε πως μειώθηκε από τα 13 εκατ. ευρώ στα εννέα κατά τη διάρκεια της θητείας του, ωστόσο το ισοζύγιο είναι ελλειμματικό τον τελευταίο χρόνο για τους εξής λόγους:

– Δαπανήθηκε ποσό για εκπαίδευση των διαιτητών και για το κτίριο του VAR, που ανέρχεται περίπου 400.000 ευρώ.

– Η νέα συμφωνία με την Cosmote για το Κύπελλο θα αποφέρει στην ΕΠΟ έσοδα 1.2 εκατ. ευρώ, τα μισά δηλαδή συγκριτικά με την περσινή σύμβαση.

– Ο περσινός τελικός του Κυπέλλου διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών επομένως όχι μόνο δεν έφερε χρήματα στα ταμεία της ΕΠΟ από τα εισιτήρια, αλλά προκάλεσε και έξοδα η διοργάνωσή του.

– Η FIFA εξαιτίας της μη ορθής κατανομής χρημάτων από προηγούμενες διοικήσεις μπλόκαρε το πρόγραμμα «FIFA Forward», που αντιστοιχούσε σε δύο εκατ. ευρώ.

Οι αντιδράσεις

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Νίκος Βακάλης, διαφώνησε στα μέτρα περικοπών που προτάθηκαν και πρότεινε να συσταθεί ειδική επιτροπή που θα διαχειρίζεται τα οικονομικά και τα διοικητικά θέματα της ομοσπονδίας, πρόταση ωστόσο που δεν έγινε δεκτή.

Και ο πρόεδρος της Super League 1 Μηνάς Λυσάνδρου εξέφρασε αντιρρήσεις για την περικοπή των εξόδων σε ό,τι αφορά στις Επιτροπές τονίζοντας: «Είναι λάθος, κανονικά οι Επιτροπές θα έπρεπε να συνεδριάζουν ακόμη και κάθε μέρα για να προτείνουν τρόπους για να βρεθούν έσοδα» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή