ΕΠΟ: “Νομικό καθεστώς και επιχειρησιακοί σχεδιασμοί αποδεικνύονται αδύναμοι”

Print Friendly, PDF & Email

Η ΕΠΟ με ανακοίνωσή της καταδικάζει απερίφραστα τα επεισόδια που αμαύρωσαν το ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός με συνέπεια αυτό να μην ολοκληρωθεί ποτέ.

Στην ανακοίνωση ζητεί από τους μετόχους των ΠΑΕ “να αποβάλλουν από τα γήπεδα όσους διασύρουν διεθνώς με τις πράξεις τους το ποδόσφαιρο και ευτελίζουν κάθε προσπάθεια βελτίωσής του” και αφήνει σαφείς αιχμές την Ελληνική Πολιτεία, την Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη λέγοντας ότι “το ισχύον νομικό καθεστώς και η εφαρμογή του, καθώς και οι όποιοι επιχειρησιακοί σχεδιασμοί αποδεικνύονται αδύναμοι ή ανεπαρκείς να προλάβουν ή να καταστείλουν το φαινόμενο της βίας με τα σημερινά ελληνικά δεδομένα”.

Παράλληλα η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία υπογραμμίζει πως ήρθε η ώρα το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και η Ελληνική Πολιτεία να βάλουν τέλος στα φαινόμενα βίας που μαστίζουν το άθλημα, τονίζοντας παράλληλα πως ως θεσμικός φορέας θα συμμετάσχει σε οποιαδήποτε διαδικασία που θα συμβάλει στην καταπολέμηση της βίας.

Αναλυτικά:

«Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο τα απαράδεκτα επεισόδια που οδήγησαν στη διακοπή του “αιώνιου” ντέρμπι και αμαύρωσαν για μια ακόμα φορά διεθνώς το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αποδείχθηκε περίτρανα και πάλι ότι επαγγελματικά δομημένες ολιγομελείς ομάδες δήθεν πιστών και οργανωμένων οπαδών μπορούν ανά πάσα στιγμή να διαλύσουν κάθε ποδοσφαιρικό αγώνα, και όποια άλλη αθλητική δραστηριότητα επιθυμούν, υπό το βλέμμα των υγιών φιλάθλων και των αθλητών.

Είναι η ύστατη ώρα αποφάσεων για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και τους μετόχους του, που πρέπει επιτέλους να αποβάλλουν από τα γήπεδα όσους διασύρουν διεθνώς με τις πράξεις τους το ποδόσφαιρο και ευτελίζουν κάθε προσπάθεια βελτίωσής του.

Είναι η ύστατη ώρα ευθύνης για την Ελληνική Πολιτεία, την Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη. Το ισχύον νομικό καθεστώς και η εφαρμογή του, καθώς και οι όποιοι επιχειρησιακοί σχεδιασμοί αποδεικνύονται αδύναμοι ή ανεπαρκείς να προλάβουν ή να καταστείλουν το φαινόμενο της βίας με τα σημερινά ελληνικά δεδομένα.

Ας παραδειγματιστούν όλοι, σήμερα, από τα διεθνώς κρατούντα και τον τρόπο που ποδοσφαιρικά προηγμένες χώρες έχουν αντιμετωπίσει τη λαίλαπα του χουλιγκανισμού και της κατασκευασμένης παραγωγής βίας στους αγωνιστικούς χώρους, σε όλα τα επίπεδα.

Ως θεσμικός φορέας του ποδοσφαίρου, η Ε.Π.Ο., είναι έτοιμη, ανά πάσα στιγμή, να μετάσχει σε οποιαδήποτε διαδικασία κρίνουν προσφορότερη οι προαναφερόμενες Αρχές, προκειμένου να συνεισφέρει την τεχνογνωσία καταπολέμησης της βίας, που εφαρμόζεται διεθνώς, και περιλαμβάνεται στο πλάνο που πρόσφατα καταρτίστηκε με την έγκριση της FIFA και UEFA, και φυσικά να στηρίξει κάθε πλαίσιο που θα υιοθετηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση και άμεσα!».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή