Η ΕΠΣΑ ζητεί από την ΕΠΟ να μην παραστεί στη δίκη της «κάρτας υγείας»

Print Friendly, PDF & Email

Στα γραφεία της ΕΠΟ έφτασε επιστολή της ΕΠΣ Αθηνών με την οποία ζητείται από την ΠΔΕ/ΕΠΟ να μην παραστεί ως πολιτική αγωγή προκειμένου να διαφυλάξει τα συμφέροντα της ομοσπονδίας στη δίκη για την «κάρτα υγείας» που έχει προσδιοριστεί για τις 15/5.
Η επιστολή περιλαμβάνει απόσπασμα πρακτικού του ΔΣ της ΕΠΣ Αθηνών και μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι, άκουσον – άκουσον, η ΠΔΕ δεν έχει πάρει την έγκριση των Ενώσεων προκειμένου να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή.

Ουσιαστικά πρόκειται για την υλοποίηση της επιθυμίας της ΕΠΣ Κιλκίς η οποία διακίνησε προς τις Ενώσεις ένα πανομοιότυπο έγγραφο – εξώδικη πρόσκληση προς την ΠΔΕ/ΕΠΟ ώστε να ανακαλέσει την απόφασή της

Στο έγγραφο αυτό η αποφαση της ΠΔΕ/ΕΠΟ χαρακτηρίζεται «καταχρηστική» και «αντιδεοντολογική», που δεν προβλέπεται στις αρμοδιότητες της ΠΔΕ και δύναται να προκαλέσει οικονομική ζημιά στην ομοσπονδία (σ.σ.!!!) αφού εκκρεμούν αγωγές της αναδόχου εταιρείας προς την ΕΠΟ και της ΕΠΟ προς την ανάδοχο εταιρεία.

Πάντως η διοίκηση της ΕΠΟ δεν προτίθεται να αλλάξει την απόφασή της και οι δικηγόροι της θα παραστούν στο Εφετείο Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη υπόθεση και η εφαρμογή του νόμου από τον προηγούμενο υφυπουργό Αθλητισμού, ο οποίος υποστηρίχθηκε από τη FIFA, οδήγησε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην έκπτωση του προέδρου της ΕΠΟ και μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής από τα αξιώματα που κατείχαν στο ποδόσφαιρο.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους υπάρχουν πολλοί τέως πρόεδροι, οι οποίοι βρίσκονται ανάμεσα στους 23 κατηγορούμενους μέλη των ΔΣ της ΕΠΟ από το 2005 και μετά. Ανάμεσά τους και οι τέσσερις προηγούμενοι πρόεδροι (Β. Γκαγκάτσης, Πιλάβιος, Σαρρής, Γκιρτζίκης).

Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν, βάσει του 390 του Ποινικού Κώδικα, είναι ηθική αυτουργία κατά συναυτουργία σε απιστία, με ενέργεια και παράλειψη, με ζημιά που υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ, κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία (άρθρα 1, 14, 15, 16, 17, 18, 26 παρ. 1 α’, 27, 45, 46 παρ. 1 α’, 51, 52, 60, 63, 79, 98 390 εδ. β’-α’ Π.Κ.), σε βαθμό κακουργήματος επειδή ζημίωσαν την περιουσία της ομοσπονδίας κατά 29 εκατ. ευρώ σύμφωνα με το κατηγορητήριο (σ.σ. περίπου 13 εκταμιεύτηκαν από την ΕΠΟ) για την υπόθεση της «κάρτας υγείας».

Δηλαδή για την καταβολή χρημάτων από την ΕΠΟ, για ένα έργο όπως ήταν ο έλεγχος της υγείας των ποδοσφαιριστών, το οποίο παρότι δεν εφαρμόστηκε η ΕΠΟ συνέχισε να το χρηματοδοτεί από το 2005 έως το 2013, όταν καταγγέλθηκε από την ομοσπονδία η σύμβαση με την εταιρεία, αφού όμως είχε προηγηθεί έλεγχος του ΣΔΟΕ.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή