Η ΕΠΣ Ζακύνθου με επιστολή στην ΕΠΟ ζητάει Γ’ Εθνική με 10 ομίλους

Print Friendly, PDF & Email

Μετά τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΠΣ Ηλείας, Αρη Κουλούρη, με τις οποίες στάθηκε υπέρμαχος στη διεξαγωγή της Γ’ Εθνικής κατηγορίας με 10 ομίλους, έρχεται και η ΕΠΣ Ζακύνθου να συνταχθεί με το αυτό το πλάνο στέλνοντας μάλιστα στην ΕΠΟ σχετική επιστολή εν όψει της Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στις 28 Ιουνίου.

Η ΕΠΣ Ζακύνθου ζητάει συγκεκριμένα, το πρωτάθλημα να διεξαχθεί με 10 ομίλους των 16 ομάδων και να προβιβαστούν και οι δευτεραθλήτριες ομάδες των Ε.Π.Σ. της ποδοσφαιρικής περιόδου 2018-2019.

Η ΕΠΣ Ζακύνθου επικαλείται λόγους οικονομικής επιβίωσης των σωματείων καθώς με το εν λόγω πλάνο εκτιμάει ότι θα μειωθούν τα έξοδα μετακίνησης.

Η Επιστολή της ΕΠΣ Ζακύνθου προς την ΕΠΟ αναφέρει:

ΠΡΟΤΑΣΗ Ε.Π.Σ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΓΙΑ την Γ.Σ. της Ε.Π.Ο

Κοιν. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ε.Π.Ο

Κύριε Πρόεδρε

Λαμβάνοντας υπόψη την πρόσφατη αναδιάρθρωση για το Ελληνικό Ποδόσφαιρο επανερχόμεθα στην 5591/12-4-2019 αρχική μας πρόταση και σας προτείνουμε τα κάτωθι:

Σε ότι αφορά την Γ΄ Εθνική Κατηγορία για την ποδοσφαιρική περίοδο 2019 – 2020, να δημιουργηθούν δέκα (10) Όμιλοι των δέκα έξη (16)ομάδων, από Όμορους Νομούς, προβιβάζοντας και τις δευτεραθλήτριες ομάδες των Ε.Π.Σ. ποδοσφαιρικής περιόδου 2018-2019.

Η πρόταση αυτή έχει σαν σκοπό να μειωθούν στο ένα τρίτο τα έξοδα, μετακίνησης-διατροφής-διανυκτέρευσης κλπ των σωματείων .Έτσι δημιουργείτε π.χ. ο όμιλος Κρήτης, ο όμιλος Πελοποννήσου, ο όμιλος Δυτ. Ελλάδος και άλλοι όμιλοι με κοντινές αποστάσεις και αυθημερόν μετακινήσεις.

Παρακαλούμε όπως δείτε θετικά έστω και την ύστατη στιγμή, την πρότασή μας, που αφορά την βιωσιμότητα των σωματείων, δεδομένου ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν έχει την ανάλογη οικονομική στήριξη της Πολιτείας, για να μπορούν τα σωματεία να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας.

Μετά τιμής

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΛΙΟΥΦΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή