Οι ανακοινώσεις των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων που αναβάλλουν τις διοργανώσεις τους

Print Friendly, PDF & Email

Κύμα αναβολών στα τοπικά πρωταθλημάτων προκαλεί η εξάπλωση του κορωνοϊου. Πλέον η αναβολη των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων ισχύει για όλες τις ΕΠΣ μετά την απόφαση της ΕΠΟ.

Το Soccerplus από την πρώτη στιγμή ενωμέρωνε για τις αποφάσεις των ΕΠΣ, που έρχονταν σε γνώση μας.

Ακολουθούν συγκεντρωμένες οι ανακοινώσεις των Ενώσεων για την αναβολή των πρωταθλημάτων: 

Από την ΕΠΣ Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι αναβάλλονται όλοι οι προγραμματισμένοι αγώνες του Σαββατοκύριακου 14 – 15 Μαρτίου 2020 των πρωταθλημάτων Ανδρών και Υποδομών (Κ 13 έως Κ 17), σε εφαρμογή των μέτρων που έχουν εξαγγελθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Επιπλέον, ενημερώνουμε τα σωματεία της δύναμής μας ότι οι δημοτικές αρχές της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης αποφάσισαν να λάβουν έκτακτα μέτρα και ανέστειλαν τη λειτουργία των αθλητικών τους εγκαταστάσεων, για την απολύμανση των κοινόχρηστων χώρων.

Η ΕΠΣ Μακεδονίας θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις δημοτικές αρχές και τους αρμόδιους φορείς, θα επανεκτιμήσει την κατάσταση και θα επανέλθει με νέα απόφαση σχετικά με τον προγραμματισμό των αγώνων σε όλες τις κατηγορίες και την εξέλιξη των πρωταθλημάτων Ανδρών και Υποδομών.

Γίνεται έκκληση από την ΕΠΣ Μακεδονίας να προχωρήσουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς σε άμεση απολύμανση όλων των κοινόχρηστων χώρων σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις, προκειμένου να συμβάλουμε όλοι μαζί στην ανακοπή εξάπλωσης του ιού.

ΕΠΣ Αθηνών: Με απόφαση της Ε.Π.Σ. ΑΘΗΝΩΝ, οι προγραμματισμένοι αγώνες όλων των Κατηγοριών (Α, Β & Γ), για το προσεχές ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 14 & 15/03/2020, ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ

ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής: Η Ένωση σε σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής έχοντας ως γνώμονα την υγεία των αθλητών αποφάσισε την αναστολή μέχρι νεοτέρας κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας των Πρωταθλημάτων Α Β και Γ΄ Κατηγορίας.

Ως εκ τούτου οι προγραμματισμένοι αγώνες του Σαββατοκύριακου 14-15/03/2020 δεν θα διεξαχθούν.

ΕΠΣ Λάρισας: Στη δύσκολη στιγμή που βιώνει ολόκληρος ο πλανήτης με την εξάπλωση του κορονοϊού και λαμβάνοντας υπόψιν τα μέτρα πρόληψης του Υπουργείου Υγείας για τον περιορισμό της διάδοσης του ιού ο Πρόεδρος της ΕΠΣΝ Λάρισας κ. Μπουχλαριώτης Δ. μετά από συνεννόηση που είχε με την Επιτροπή Πρωταθλημάτων αποφάσισαν να αναβληθούν όλες οι επίσημες αναμετρήσεις των ανδρικών πρωταθλημάτων της ΕΠΣΝΛ για το Σαββατοκύριακο 14-15.03.2020.
Καλούνται όλα τα σωματεία του Νομού (υποδομών και ανδρικά) να αναστείλουν κάθε αθλητική τους δραστηριότητα είτε είναι προπονήσεις είτε φιλικές αναμετρήσεις ώστε να συμβάλλουν τα μέγιστα στην αποφυγή της περαιτέρω εξάπλωσης της ασθένειας.

ΕΠΣ Ηπείρου: Η Ε.Ε. της Ε.Π.Σ.ΗΠΕΙΡΟΥ στην σημερινή έκτακτη συνεδρίαση, λαμβάνοντας υπόψιν της τα μέτρα πρόληψης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για αποφυγή και περιορiσμό διάδοσης του κορωνοιού COVID-19, αποφασίζει την ΑΝΑΒΟΛΗ των αθλητικών δραστηριοτήτων, (επίσημων και φιλικών παιχνιδιών) έως την 25/3/2020 όλων των κατηγοριών Α, Β, Γ ερασιτεχνικού πρωταθλήματος, καθώς και των αγωνιστικών δραστηριοτήτων όλων των ηλικιακών κατηγοριών των Τμημάτων Υποδομών.

Επίσης ενημερώνει τα Σωματεία, ότι τα γραφεία της Ενώσεως τις πρωινές ώρες θα λειτουργούν καθημερινά από τις 9.00 εως 14.00, ενώ τις απογευματινές ώρες θα λειτουργούν κάθε Τετάρτη και Πέμπτη απο τις 18.00 έως 21.00

ΕΠΣ Ηλείας: Η Ε.Π./ΕΠΣΗ σε συνέχεια της απόφασης του Υπουργείου Υγείας και προκειμένου να βοηθήσει στην μείωση της διασποράς του Κορονοϊου συνεχίζει την αναστολή των πρωταθλημάτων ευθύνης της μέχρι και την 18/03/2020, εναρμονιζόμενη πλήρως με τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται σε όλη την επικράτεια.

ΕΠΣ Μεσσηνίας: Η Επιτροπή πρωταθλήματος της Ε. Π. Σ. Μεσσηνίας σε σημερινή της συνεδρίαση έχοντας ως γνώμονα την υγεία των αθλητών αποφάσισε  την αναστολή μέχρι νεοτέρας κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας των πρωταθλημάτων Α, Α1 και Β κατηγορίας.

ΕΠΣ Ηρακλείου: Παρακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις με την έξαρση του κορωνοϊού και μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο περιστατικό στον νόμο μας, η διοίκηση της ΕΠΣ Ηρακλείου με αυξημένο αίσθημα ευθύνης για την προστασία της υγείας των ποδοσφαιριστών, προπονητών, διαιτητών, παραγόντων, παρατηρητών και κάθε εμπλεκόμενου στην διεξαγωγή των αγώνων, αποφάσισε να αναστείλει όλες τις διοργανώσεις της μέχρι νεοτέρας.

Το ΔΣ της Ε.Π.Σ. Ηρακλείου αφού έλαβε υπόψη του τις με αριθμό Δ1α/Γ.Π. οικ. 15945/08.03.2020 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β 726/08.03.2020), Δ1α/ Γ.Π. οικ. 15906 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β 723/ 06.03.2020) και  Αριθμ.Δ1α/ΓΠ.οικ.16837/10.3.2020 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β 782/10.3.2020), αποφάσισε την ΑΝΑΣΤΟΛΗ των Πρωταθλημάτων στις Κατηγορίες Α1, Α2, Β’ και Γ’, του Κυπέλλου ΕΠΣΗ καθώς και των προπονήσεων των Μικτών ομάδων.

Το Δ.Σ της Ε.Π.Σ. Ηρακλείου θέτει πρώτα απ’ όλα την υγεία και την ασφάλεια όλων των εμπλεκόμενων στο χώρο του ποδοσφαίρου και των οικογενειών τους. Καλούμε όλα τα σωματεία να δείξουν υπευθυνότητα σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα.

Η ΕΠΣ Ηρακλείου θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς, θα επανεκτιμήσει την κατάσταση και θα επανέλθει με νέα απόφαση σχετικά με τον προγραμματισμό των αγώνων σε όλες τις κατηγορίες.

ΕΠΣ Κυκλάδων: Στα πλαίσια προστασίας κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού και για την διαφύλαξη των αθλητών μας σας ενημερώνουμε ότι το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων αποφάσισε την αναβολή όλων των προγραμματισμένων ποδοσφαιρικών αγώνων των Πρωταθλημάτων της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων για την Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 13, 14, 15/3/2020 καθώς και του επόμενου Σαββατοκύριακου 21 και 22/3/2020, παρά τις οδηγίες για την διεξαγωγή αγώνων χωρίς φίλαθλο κοινό.

Επίσης το γήπεδο Ερμούπολης – Ε.Π.Σ.Κ. θα παραμείνει κλειστό από σήμερα 12-3-2020 έως και 25-3-2020 και θα λειτουργεί μόνο με προσωπικό ασφαλείας. Το σεμινάριο του Ερυθρού Σταυρού που διεξάγεται στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου, θα συνεχιστεί κανονικά.

Είναι υποχρέωση όλων μας η λήψη προληπτικών μέτρων για την μη διάδοση της νόσου.

ΕΠΣ Κεφαλληνίας: Σε εφαρμογή της υπ΄ αριθ. Δ1α/ΓΠ.οικ.16837/10.03.2020 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 782/10.03.2020 τεύχος Β) στα πλαίσια προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, και σε συνέχεια των σχετικών αποφάσεων των Δήμων για αναστολή λειτουργίας των αθλητικών χώρων, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣΚΙ αποφασίζει την αναβολή όλων των προγραμματισμένων αγώνων από την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020 έως και την Τρίτη 24 Μαρτίου 2020.

ΕΠΣ Ζακύνθου: Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τα νέα μέτρα της Ελληνικής Κυβέρνησης για τον Κορωνοϊό η ΕΠΣ Ζακύνθου συναισθανόμενη την ευθύνη που της αναλογεί και έχοντας αφουγκραστεί την αγωνία που επικρατεί στη ζακυνθινή –ποδοσφαιρική κοινωνία αποφάσισε την αναβολή των αγώνων κυπέλλου και πρωταθλημάτων της έως τις 18/3/2020 και μέχρι νεωτέρας. Παρ΄ ότι οι αποφάσεις τόσο της ΕΠΟ όσο και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού είχαν δώσει το «πράσινο φως» για την διεξαγωγή των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, δεν αποσαφηνίζεται όμως το θέμα των τριών νομών Ζακύνθου, Αχαϊας και Ηλείας που τελούν υπό καθεστώς απαγόρευσης από 7/3 έως 18/3/2020. Ως εκ τούτου,  η ΕΠΣ Ζακύνθου δεν θα πάρει καμία ευθύνη για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την υγεία των άμεσα εμπλεκόμενων σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.

ΕΠΣ Φλώρινας: Η ΕΠΣ Φλώρινας σας ενημερώνει ότι αναβάλλονται όλοι οι αγώνες της Α’ & Β’ Κατηγορίας που ήταν προγραμματισμένοι για το Σαββατοκύριακο 14 & 15/3/2020.

ΕΠΣ Τρικάλων: Το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Τρικάλων , αφού έλαβε υπόψη του τις με αριθμό Δ1α/Γ.Π. οικ. 15945/08.03.2020 ΚΥΑ [(ΦΕΚ Β 726/08.03.2020) και Δ1α/ Γ.Π. οικ. 15906 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β 723/ 06.03.2020)] , αποφάσισε την ΑΝΑΒΟΛΗ των Πρωταθλημάτων όλων των κατηγοριών Α , Β & Γ Ερασιτεχνικής και των Υποδομών, και στην απαγόρευση των ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ και ΦΙΛΙΚΩΝ αυτών για δυο ( 2) εβδομάδες .

ΕΠΣ Λέσβου: Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λέσβου, στα πλαίσια ευθύνης που πρέπει να επιδείξουμε όλοι απέναντι στο κοινωνικό σύνολο εξαιτίας του κορονοϊού για προληπτικούς λόγους, αποφασίζει την αναβολή όλων των αγώνων των Πρωταθλημάτων της Λέσβου –Λήμνου (Υποδομών και Ανδρών) από την 12-03-20 ως και την 22-03-20. Καλεί επίσης τα σωματεία να μειώσουν κατά το δυνατόν τις προπονήσεις τους και συστήνουν στους συμμετέχοντες την αυστηρή τήρηση των όρων υγιεινής όπως έχουν ανακοινωθεί από την Πολιτεία.

ΕΠΣ Εβρου: Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ν. Έβρου αφού επανεκτίμησε τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στα σύνορα του Νομού μας, τα οποία επηρεάζουν άμεσα όλους τους εμπλεκόμενους στο άθλημα (ποδοσφαιριστές – παράγοντες – διαιτητές), αποφάσισε την ΑΝΑΣΤΟΛΗ των αγώνων των πρωταθλημάτων όλων των κατηγοριών της αρμοδιότητάς του, δηλώνοντας έτσι την έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του σε όλους όσους νυχθημερόν μοχθούν για τη φύλαξη των συνόρων μας.

ΕΠΣ Δωδεκανήσου: Μετά την ενημέρωση απο την Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ που συμμετέχει και ο Πρόεδρος της Ενωσης Κ. Παναγιώτης Διακοφώτης. Η Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΠΣΔ, αναβάλλει όλα τα Πρωταθλήματα ευθύνης της, έως την Τετάρτη 18.03.2020. Τα μέτρα ισχύουν από αύριο, Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020 και θα επαναξιολογηθούν πριν τη λήξη τους.

ΕΠΣ Δράμας: ΓIA ΠPOΛHΠTIKOYΣ ΛOΓOYΣ KAI ΓIA THN AΠOΦYΓH EΞAΠΛΩΣHΣ TOY KOPΩNO’I’OY KAI ΣTA ΠΛAIΣIA THΣ KOINΩNIKHΣ EYΘYNHΣ,ME ΣHMEPINH AΠOΦAΣH THΣ E.E.,ANAΣTEΛΛONTAI OΛEΣ OI ΠOΔOΣΦAIPIKEΣ ΔPAΣTHPIOTHTEΣ(AΓΩNEΣ,ΦIΛIKA,ΠPOΠONHΣEIΣ)ΣTHN ΠEPIΦEPEIA THΣ E.Π.Σ.ΔPAMAΣ MEXPI KAI THN KYPIAKH 22 MAPTIOY 2020.

ΕΠΣ Πέλλας: Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Σ.Πέλλας , λαμβάνοντας υπόψιν της τα μέτρα πρόληψης για αποφυγή και περιορισμό διάδοσης του κορωνοιού COVID-19, αποφασίζει την ΑΝΑΒΟΛΗ όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων, (επίσημων και φιλικών παιχνιδιών) έως την 24/3/2020 όλων των πρωταθλημάτων όλων των κατηγοριών .

ΕΠΣ Καβάλας: Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, ακολουθώντας τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, σχετικά με τη λήψη προστατευτικών μέτρων, ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση του Κορωνοϊου (COVID-19), αποφάσισε να προχωρήσει στη διακοπή όλων των αγώνων πρωταθλημάτων της Α’ και Β’ Κατηγορίας έως και τις 22 Μαρτίου 2020.

Η απόφαση αυτή της ΕΠΣ Καβάλας βασίζεται, εκτός των άλλων, στις αποφάσεις των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας για αναστολή της λειτουργίας όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων. Είναι γνωστό, εξάλλου, ότι πολλά από τα γήπεδα του Νομού μας δεν διαθέτουν θύρες με κερκίδες, αλλά απλές περιφράξεις. Κατ’ επέκταση το μέτρο για αγώνες κεκλεισμένων των θυρών είναι δύσκολο να εφαρμοστεί.

Η Ένωση, με υψηλό το αίσθημα της ευθύνης, οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συμβάλλει στην προστασία της δημόσιας υγείας.

ΕΠΣ Σερρών: H Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σερρών, ακολουθώντας τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, σχετικά με τη λήψη προστατευτικών μέτρων, ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση του Κορωνοϊου (COVID-19), αποφάσισε να προχωρήσει στη διακοπή όλων των αγώνων πρωταθλημάτων της Επίλεκτης, Ανώτερης και Β’ Κατηγορίας «Sportica» όπως και των φιλικών, μέχρι νεωτέρας.

Η Ε.Π.Σ.Σ, με υψηλό το αίσθημα της ευθύνης, οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συμβάλει στην προστασία της δημόσιας υγείας και συστήνει στις ομάδες να επιδείξουν υπευθυνότητα.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή