Η ΕΡΤ πέταξε το γάντι στη Football League ανακοινώνοντας 1,8 εκατ. ευρώ το χρόνο

Print Friendly, PDF & Email

Δημοσιεύθηκαν στη Διαύγεια οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της κρατικής τηλεόρασης αναφορικά με το ποσό που προτίθεται να καταβάλλει η ΕΡΤ για να μεταδίδει τους αγώνες της Football League.

Συγκεκριμένα το ποσό αυτό ανέρχεται στα 3,6 εκατ. ευρώ συνολικά για τις σεζόν 2018-19 και 2019-2020 (1,8 το χρόνο), με την ΕΡΤ μάλιστα να ανακοινώνει και την εταιρεία παραγωγής που θα αναλάβει την ευθύνη των μεταδόσεων και η οποία είναι η ίδια με την προηγούμενη διετία.

Πάντως η Football League συνεχίζει να διεκδικεί καλύτερους οικονομικούς όρους για τη συμφωνία με την ΕΡΤ, φέρνοντας ως επιχείρημα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το ποσό που συμφωνήθηκε για να πάρει η κρατική τηλεόραση τα δικαιώματα επτά ομάδων της Super League.

Στη Football League με βάση τα 52 εκατ. ευρώ που κόστισαν τα δικαιώματα των ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Αρης, Ατρόμητος, Λαμία, Απόλλων Σμύρνης, Παναιτωλικός και Ξάνθη εκτιμούσαν ότι ακόμη και τα 3,6 εκατ. ευρώ ετησίως που θεωρούσαν ότι θα κυμανθεί η πρόταση είναι μικρό αντίτιμο.

Τώρα όμως έρχεται η ΕΡΤ και ανακοινώνει προσφορά κατά 50% μικρότερη από αυτή που περίμενε η Λίγκα να λάβει και της φαινόταν εξ αρχής ανεπαρκής…

Συναντάει τον Βασιλειάδη

Η Football League έχει συνθέσει πενταμελή επιτροπή στην οποία μεταξύ άλλων βρίσκονται οι εκπρόσωποι του Ηρακλή και της Δόξας Δράμας με στόχο μέσα στην επόμενη εβδομάδα να συναντηθεί με τον Γιώργο Βασιλειάδη. Η Λίγκα θέλει να πιέσει τον υφυπουργό Αθλητισμού, προκειμένου να παρέμβει στην ΕΡΤ για να δοθεί ένα μεγαλύτερο ποσό.

Οπως γίνεται αντιληπτό μετά από αυτές τις εξελίξεις η αγωνία παρατείνεται, αφού η υπόθεση δυσκολεύει και φυσικά ενδέχεται να καθυστερήσει κι άλλο η έναρξη του νέου πρωταθλήματος.

Σημειώνεται τέλος, ότι εάν δεν εγκριθεί η πρόταση της ΕΡΤ από το Διοικητικό Συμβούλιο της Λίγκας τότε δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία. Εν ολίγοις η συγκεκριμένη ανακοίνωση στη Διαύγεια αφορά τις προθέσεις της ΕΡΤ για την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Football League και όχι δεσμευτική συμφωνία.

Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ
Την απόκτηση των δικαιωμάτων μετάδοσης του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Football League από την εταιρία με την επωνυμία «Ραδιοτηλεοπτικές και δορυφορικές υπηρεσίες Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός ΑΕ» με δ.τ. «INA TV», για τις σεζόν 2018 – 2019 και 2019 – 2020, έναντι 1.800.000,00 € πλέον ΦΠΑ για κάθε σεζόν. Η ευθύνη για την τηλεοπτική παραγωγή και το κόστος αυτής βαρύνουν την εταιρία με την επωνυμία «Ραδιοτηλεοπτικές και δορυφορικές υπηρεσίες Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός ΑΕ» με δ.τ. «INA TV».

Εξουσιοδοτείται ο Διευθύνων Σύμβουλος να διαπραγματευθεί και να υπογράψει τους ειδικότερους όρους των συμβάσεων που θα καταρτιστούν με τους δικαιούχους (ενδεικτικά : η καταβολή του ανταλλάγματος σε μετρητά ή και σε διαφημιστικό χρόνο, η τοποθέτηση διαφημιστικού χρόνου εντός των αγώνων κλπ).

Το Διοικητικό Συμβούλιο, επίσης, εξουσιοδοτεί τον Διευθύνοντα Σύμβουλο να υποβάλει στον αρμόδιο Υπουργό για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση αίτημα για τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Μετόχου της εταιρίας με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης την έγκριση απόκτησης δικαιωμάτων μετάδοσης των υπολοίπων επαγγελματικών και ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων καθώς και να αποστείλει αίτημα έγκρισης σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην υπ’ αριθ. 2/2176/ΔΠΓΚ/9/1/2018 εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους περί πολυετών υποχρεώσεων (κεφ.6.1.β) (ΑΔΑ:6ΞΗΘΗ-827).

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει ομόφωνα και εγκρίνει την τροποποίηση του όρου (4) του από 10-8-2018 προσυμφώνου που υπεγράφη μεταξύ της ΕΡΤ ΑΕ και των επτά ΠΑΕ και αφορά στην υπογραφή των οριστικών συμβάσεων και της σύμβασης χορηγίας, θέτοντας την 31η Οκτωβρίου 2018 ως καταληκτική ημερομηνία για την υπογραφή αυτών.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή