Η ΕΡΤ παίρνει τη Super League 2 και “σπρώχνει” στη NOVA τις ΠΑΕ της Super League 1!

Print Friendly, PDF & Email

Πριν από μία εβδομάδα είχε γραφτεί (διαβάστε ΕΔΩ) ότι στο θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ποδοσφαίρου η κυβέρνηση εξετάζι δύο σχέδια:

Πρώτον, να κουρευτούν οι απαιτήσεις των ομάδων ώστε να αντέξει ο προϋπολογισμός της ΕΡΤ µε την καταβολή ενός πολύ μικρότερου ποσού από τα 66 εκατ. ευρώ µε τα οποία τη φόρτωσε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Δεύτερον, να καταβληθεί προσπάθεια έτσι ώστε οι ομόδες της Super League 1 να μετακομίσουν σε συνδρομητικό κανάλι, όπως συνέβαινε παλαιότερα.

Σημερινό δημοσίευμα της Live Sport αναφέρει ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να “στείλει” τις ΠΑΕ της Super League 1 (Άρη, Ξάνθη, Παναιτωλικό, Λαμία και Ατρόμητο) στη NOVA, με την οποία φέρεται να έχει έρθει σε συμφωνία μόνος του ο Παναθηναϊκός.

Είναι άγνωστο όμως αν το συνδρομητικό κανάλι μπορεί η θέλει να σηκώσει το βάρος όλων των ΠΑΕ. Εκκρεμότητα υπάρχει και με τα τηλεοπτικά του ΠΑΟΚ και του ΟΦΗ, που βρέθηκαν ένα βήμα πριν την ΕΡΤ.

Αντιθέτως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η κυβέρνηση προτίθεται μέσω της ΕΡΤ να αποκτήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα τωνπρωταθλημάτων της Super League 2 και της Football League, πιθανόν, όμως με περικοπές όσον αφορά τα ποσά σε σχέση με οσα είχε “εγγυηθεί” η προηγούμενη κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή