Η Ευρώπη έχει παραλύσει, αλλά η Λευκορωσία αγνοεί επιδεικτικά την κρίση

Print Friendly, PDF & Email

Την ώρα που εξάπλωση του κορωνοϊού έχει παραλύσει την αθλητική δράση σε ολόκληρη την Ευρώπη, ένα πρωτάθλημα συνεχίζεται κανονικά σαν να μην συμβαίνει τίποτα!

“Αγαπητοί οπαδοί! Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Λευκορωσίας σας προσκαλεί στο γήπεδο για να υποστηρίξετε τις δύο ομάδες που θα διεκδικήσουν το Σούπερ Καπ. Η είσοδος είναι ελεύθερη!”. Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε η ομοσπονδία στο φίλαθλο κοινό εν όψει του γυναικείου Σούπερ Καπ, το οποίο θα διεξαχθεί στο Μινσκ μεταξύ της πρωταθλήτριας ZFK Minsk και της δευτεραθλήτριας Zorka BDK.

Αυτό το σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί κανονικά η δεύτερη αγωνιστική στο πρωτάθλημα ανδρών της Λευκορωσίας και οι αναμετρήσεις μάλιστα θα γίνουν όπως και την πρώτη εβδομάδα με κόσμο. Φυσικά συνεχίζεται κανονικά και η λίγκα στο χόκεϊ επί πάγου.

“Ισως έρθουν ο Μέσι και ο Ρονάλντο”

“Στη Λευκορωσία είναι σαν να μην νοιάζεται κανείς”, είπε ο πρώην άσος της Αρσεναλ και της Μπαρτσελόνα Αλεξάντερ Χλεμπ. “Ολοι ξέρουν τι συμβαίνει σε Ιταλία και Ισπανία. Στη χώρα μας όμως η κυβέρνηση πιστεύει ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο ακραία όσο ισχυρίζονται τα νέα. Ισως έρθουν ο Μέσι και ο Ρονάλντο στη Λευκορωσία να συνεχίσουν την καριέρα τους”, αστειεύεται ο 38χρονος Χλεμπ!

Aleksandr Hleb (Getty Images/Bongarts/A. Hassenstein)

Δεμένα τα χέρια της UEFA

Από τα 55 μέλη της UEFA μόνο στη Λευκορωσία υπάρχει αγωνιστική δραστηριότητα. Η UEFA πάντως ξεκαθάρισε πως δεν έχει το δικαίωμα να επιβάλλει σε κάποιο μέλος της την αναστολή της διοργάνωσης.

“Κάθε εθνική ομοσπονδία είναι αυτόνομη και παίρνει αποφάσεις με βάση τις συστάσεις που δίνουν οι αρχές κάθε κράτους”, λέει η UEFA.

Fans attend a Belarussian cup match on March 22 (picture-alliance/dpa/N. Fedosenko)

Πρόεδρος Λευκορωσίας: “Ψύχωση ο κορωνοϊός”

Αυτήν την στιγμή στη Λευκορωσία έχουν νοσήσει λιγότεροι από 100 άνθρωποι από τον κορωνοϊό σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Ο πρόεδρος της χώρας, Αλεξάντερ Λουκασένκο περιέγραψε την πανδημία του κορωνοϊού ως “ψύχωση” και είπε πως “τίποτα δεν πρόκειται να μου αλλάξει αυτήν την άποψη”.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Βλάντιμιρ Μπασάνοφ έκρινε πως “η κατάσταση δεν είναι κρίσιμη” και προς το παρόν δεν υπάρχει σκέψη για άμεση διακοπή του πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή