«Η Ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου» στην ΕΡΤ

Print Friendly, PDF & Email

Η συμπαραγωγή της ΕΡΤ με τη Nova, «Η ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου», είναι μια ποδοσφαιρική-αθλητική βιβλιοθήκη, κληρονομιά για τις επόμενες γενιές, που θα συνδυάσει το πολύτιμο αθλητικό τηλεοπτικό Αρχείο της ΕΡΤ με το αποκλειστικό υλικό που δημιούργησε και εξασφάλισε το δημοσιογραφικό δυναμικό των καναλιών Novasports.

Οι Έλληνες φίλαθλοι, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ιστορία του επαγγελματικού ελληνικού ποδοσφαίρου από τη γέννησή του, τη σεζόν 1979-1980 ώς τις μέρες μας.

Σε αυτή τη σειρά εκπομπών οι τηλεθεατές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικούς ήρωες που μας συγκινούν, ενώ διηγούνται άγνωστες ιστορίες από τα «ρομαντικά» χρόνια που αγωνίζονταν.

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, στις 17:50

«Αθηναϊκός 1990 – 1991»

Η εκπομπή είναι αφιερωμένη στην ομάδα-θαύμα που ξεπρόβαλλε ξαφνικά στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Από τα ξερά γήπεδα των χαμηλών κατηγοριών ώς το «Θέατρο των Ονείρων» και το Μάντσεστερ, ο Αθηναϊκός αποκαλύπτεται μέσα από τους συντελεστές της απίστευτης αυτής επιτυχίας.

Στην εκπομπή μιλούν οι Νίκος Σαργκάνης, Βασίλης Τζαλακώστας, Τάσος Χατζηαγγελής, Γιάννης Ταμπρατζής και πολλοί άλλοι συντελεστές του θαύματος, αποκαλύπτοντας ανέκδοτες ιστορίες, γυρίζοντας το χρόνο πίσω σε εκείνες της ημέρες της δόξας.



Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018, στις 17:50

«ΠΑΟΚ 1991 – 1992»

Η εκπομπή είναι αφιερωμένη στη σεζόν 1991-1992 η οποία είχε δύο όψεις για την ομάδα του ΠΑΟΚ. Η μία αφορά στην παρουσία του «Δικέφαλου» του Βορρά στην Ευρώπη με την ιστορική πρόκριση επί της Μαλίν και η δεύτερη στις εγχώριες διοργανώσεις με την παρουσία στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος αλλά και το τέλος μίας τεράστιας παράδοσης με νίκες επί του Ολυμπιακού, αφού οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν στην Τούμπα έπειτα από 23 χρόνια.

Στην εκπομπή μιλούν μεταξύ άλλων οι Κώστας Λαγωνίδης, Γιώργος Τουρσουνίδης, Αλέξης Αλεξίου για τον ΠΑΟΚ εκείνης της εποχής, ενώ θα προβληθούν και στιγμιότυπα από τους αγώνες των Θεσσαλονικέων.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή