Η ιστορία του επόπτη που μέτρησε το πιο αμφιλεγόμενο γκολ σε Μουντιάλ

Print Friendly, PDF & Email

Αν υπήρχε ένα λεξικό αποκλειστικά για το ποδόσφαιρο, τότε στο λήμμα «γκολ-μυστήριο» θα είχε εκείνο που σημάδεψε τον τελικό μουντιάλ του 1966 ανάμεσα στην Αγγλία και τη Δυτική Γερμανία.

Ένα γκολ που όσα χρόνια κι αν περάσουν θα διχάζει. Που κάθε τόσο βγαίνει και μια… νέα επιστημονική έρευνα που αποδεικνύει πως η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή ή που δεν την είχε περάσει. Και ο χρόνος θα περνάει και όλοι θα κουβεντιάζουν ή θα τσακώνονται.

Αυτό που δεν θα αλλάζει με το πέρασμα του χρόνου θα είναι η ευγνωμοσύνη των Βρετανών και το μίσος των Γερμανών για τον Τοφίκ Μπαχράμοφ. Δεν σας λέει κάτι το όνομα; Λογικό.

Στην ιστορία γράφονται πάντα τα ονόματα των ποδοσφαιριστών ή των προπονητών. Σπάνια των διαιτητών. Ο Τοφίκ Μπαχράμοφ, ωστόσο, είναι ο μοναδικός επόπτης που είχε αυτή την τιμή! Να γραφτεί το όνομά του στην ιστορία ως τον άνθρωπο που καθόρισε το αποτέλεσμα ενός σπουδαίου αγώνα.

Ο Μπαχράμοφ ήταν ο άνθρωπος που καθόρισε το αποτέλεσμα του τελικού και λίγα χρόνια πριν πεθάνει το συνέδεσε με το… Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο!

Διαβάστε τη συνέχεια του θέματος στο newsbeast.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή