Μόνη πρώτη η ΑΕΚ, 1-0 τη Λαμία με πέναλτι του Χριστοδουλόπουλου

Print Friendly, PDF & Email

Η ΑΕΚ με εύστοχο πέναλτι του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου κέρδισε 1-0 την αξιόμαχη Λαμία, στο Περιστέρι, και πέρασε μόνη πρώτη στη βαθμολογία της Super League έχοντας 10 βαθμούς έναντι οχτώ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, τον οποίο υποδέχεται την ερχόμενη Κυριακή στο ΟΑΚΑ.

Η Λαμία απείλησε πρώτη στο ματς, στο 3′, με απευθείας φάουλ του Πίτι, το οποίο έδιωξε ο Ανέστης. Στο 4′ η ΑΕΚ απάντησε με κεφαλιά άουτ του Βράνιες έπειτα από κόρνερ. Στη συνέχεια η Ενωση προσπάθησε να πιέσει, είχε την κατοχή, ωστόσο η μεγαλύτερη ευκαιρία άνηκε στους τυπικά γηπεδούχους όταν ο Βασιλαντωνόπουλος έκανε το σουτ στο 31′, ο Ανέστης απέκρουσε σωτήρια, το ριμπάουντ πήρε ο Μπλάζιτς, ο οποίος επιχείρησε νέο σουτ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ συνέχισε να ψάχνει το νικητήριο γκολ, ανέβασε ρυθμούς μετά το 60′ και στο 72′ ο Μάνταλος απείλησε με κεφαλιά, όμως ο Παπαδόπουλος αποσόβησε το 0-1. Στο 76′ η Ενωση έχασε νέα ευκαιρία με τον Παπαδόπουλο να αποκρούει αυτή τη φορά πλασέ του Αϊντάρεβιτς, ενώ στο 79′ ο Σουηδός χαφ απώλεσε κι άλλη σπουδαία ευκαιρία στέλνοντας την μπάλα άουτ με κεφαλιά.

Τελικά ο γόρδιος δεσμός για την ΑΕΚ λύθηκε στο 81′ με τον Χριστοδουλόπουλο να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Λιβάγια από τον Μπλάζιτς, σε μία φάση πάντως που το ριπλέι δεν δικαιώνει τον διαιτητή Βάτσιο για την απόφασή του, αφού το μαρκάρισμα φαίνεται πως έγινε εκτός περιοχής.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή