Η ΚΕΔ φέρνει για τον τελικό τον Γερμανό Φέλιξ Τσβάιερ, διαιτητή επίπεδου ελίτ

Print Friendly, PDF & Email

Μπορεί ο τελικός Κυπέλλου να διεξαχθεί μόνο με ορισμένες ονομαστικές προσκλήσεις, ωστόσο η ΚΕΔ φρόντισε να επιλέξει για το μεγάλο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ έναν διαιτητή κορυφαίου επιπέδου στην UEFA, τον Γερμανό Φέλιξ Τσβάιερ.

Με σχετική της ανακοίνωση η ΚΕΔ ενημερώνει ότι γερμανική θα είναι τόσο η διαιτητική ομάδα όσο και η ομάδα του VAR.

Βοηθοί του Τσβάιερ θα είναι οι συμπατριώτες του Τόρστεν Σίφνερ και Μάρκο Αχμίλερ, ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο επίσης Γερμανός Σβεν Γιαμπλόνσκι. Καθήκοντα παρατηρητή θα ασκήσει ο συνεργάτης του Μέλο Περέιρα στην ΚΕΔ, Λιφ Λίντμπεργκ.

Σε ό,τι αφορά στο VAR, διαιτητής θα είναι ο Σάσα Στέγκεμαν και βοηθός του ο Μαρκ Μπορς.

Η επιλογή της ΚΕΔ κρίνεται ασφαλής δεδομένου ότι η Μπουντεσλίγκα χρησιμοποιεί σε όλους τους αγώνες της το VAR και οι διαιτητές της γερμανικής ομοσπονδίας είναι άπαντες εξοικειωμένοι με τη νέα τεχνολογία.

Ο Τσβάιερ είναι από τις κορυφαίες σφυρίχτρες στη Γερμανία, συγκαταλέγεται σε επίπεδο Μπουντεσλίγκα από το 2010 και το 2012 έλαβε το σήμα της FIFA. Εκτοτε έχει βγάλει εις πέρας 66 διεθνείς αγώνες έχοντας σημαντικές παραστάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι ενδεικτικό ότι φέτος έχει διευθύνει τρεις αγώνες ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ καθώς και τον αγώνα Ατλέτικο – Γιουβέντους για τους «16» της διοργάνωσης. Επίσης, την Τρίτη ήταν διαιτητής VAR στον θρίαμβο της Λίβερπουλ επί της Μπαρτσελόνα με 4-0!

Ο 37χρονος Βερολινέζος κτηματομεσίτης έχει στο παρελθόν διαιτητεύσει δύο φορές τον ΠΑΟΚ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Το 2013/14 στο 0-0 με τη Μακάμπι Χάιφα στο Ισραήλ και το 2014/15 το 0-1 από τη Φιορεντίνα στην Τούμπα.

Η UEFA δεν τον έχει ορίσει ποτέ σε αγώνα της ΑΕΚ, ωστόσο ο Τσβάιερ την περσινή σεζόν έπαιξε δύο ματς του Ολυμπιακού. Το 2-1 επί της Ριέκα στο Καραϊσκάκη για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και την ήττα με 3-1 από την Σπόρτινγκ στη Λισαβόνα στους ομίλους της ίδιας διοργάνωσης.

Σε ό,τι αφορά στον Στέγκεμαν που θα είναι επικεφαλής της ομάδας VAR, έγινε διεθνής φέτος αντικαθιστώντας τον Μάνουελ Γκρέφε, που συμπλήρωσε το όριο ηλικίας. Μπορεί να μην έχει διεθνή εμπειρία με εξαίρεση δύο ματς σε επίπεδο εθνικών ομάδων U19, ωστόσο είναι και αυτός ρέφερι επιπέδου Μπουντεσλίγκα, έχοντας φέτος διευθύνει 13 αναμετρήσεις στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Γερμανίας!

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή