Η κυριαρχία του Ολυμπιακού στην εκλογή προέδρων της Super League

Print Friendly, PDF & Email

Η εκλογή Μπαταγιάννη στην προεδρία της Super League επιβεβαιώνει ότι ο Ολυμπιακός παραμένει κυρίαρχος στην εκλογή προσώπων στην κορυφαία θέση του συνεταιρισμού των ΠΑΕ, αφού έχει καταφέρει να εκλέξει σε σύνολο 12 προέδρων από το 2006 έως σήμερα πέντε, που προέρχονται από την ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Με εξαίρεση την εκλογή του Νίκου Πατέρα το δεύτερο εξάμηνο της σεζόν 2009/10 και του Γιώργου Στράτου τον Αύγουστο του 2016 όλες τις άλλες φορές στήριξε τα πρόσωπα που βγήκαν πρόεδροι στη Super League.

Τα πρόσωπα αυτά είτε ήταν μέλη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, είτε ήταν πρόσωπα από άλλες ΠΑΕ τα οποία εξελέγησαν με την στήριξη της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ.

Ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να εκλέξει πέντε δικά του μέλη στην προεδρία της Super League (Π. Κόκκαλης, Β. Μαρινάκης, Γ. Μώραλης, Τ. Αγραφιώτης. Β. Μπαταγιάννης), ο Παναθηναϊκός δύο (Γ. Βαρδινογιάννης, Ν. Πατέρας), η ΑΕΚ έναν (Ν. Θανόπουλος) και ο ΠΑΟΚ κανέναν.

Συμπερασματικά αυτό που έχει καταφέρει να κάνει ο Ολυμπιακός είναι συμμαχίες ακόμη και με τον «αιώνιο» εχθρό του τον Παναθηναϊκό (Π. Κόκκαλη, Γ. Βαρδινογιάννη) αλλά και βραχύβιες συνεργασίες όπως αυτή του Β. Μαρινάκη με τον Γ. Αλαφούζο, που είχε ως αποτέλεσμα να αναλάβει την προεδρία για μικρό χρονικό διάστημα ο Αγραφιώτης με αντιπρόεδρο τότε τον Σωπήλη

Επίσης έχει καταφέρει να αξιοποιήσει τις συγκυρίες προς όφελός του, όπως συνέβη στην παρούσα εκλογική διαδικασία, στην οποία εκμεταλλεύτηκε γεγονός της διάρρηξης της συμμαχίας ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και της αδυναμίας υποβολής άλλης υποψηφιότητας που θα μπορούσε να δημιουργήσει δυναμική και να συσπειρώσει.

Οι πρόεδροι της Super League

2006/07: Πέτρος Κόκκαλης (Ολυμπιακός)
2007/08: Γιάννης Βαρδινογιάννης (Παναθηναϊκός)
2008/09: Κώστας Πηλαδάκης (ΑΕΛ)
2009/10: Πρώτο εξάμηνο Νίκος Θανόπουλος (ΑΕΚ) – Δεύτερο εξάμηνο Νίκος Πατέρας (Παναθηναϊκός)
2010/11: Βαγγέλης Μαρινάκης (Ολυμπιακός)
2011/12: Απόστολος Παπουτσάκης (Εργοτέλης)
2012/14: Γιάννης Μώραλης (Ολυμπιακός)
2014/15: Τάκης Αγραφιώτης (Ολυμπιακός) παραιτήθηκε τον Νοέμβριο, τον διαδέχθηκε ο Γιώργος Μποροβήλος (Αστέρας Τρίπολης)
2015/16: Γιώργος Μποροβήλος (Αστέρας Τρίπολης)
2016/18: Γιώργος Στράτος (Ξάνθη)
2018/…: Βαγγέλης Μπαταγιάννης (Ολυμπιακός)

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή