”O χώρος του επαγγελματικού ποδοσφαίρου χρειάζεται ένα ριζικό σοκ”

ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ
Print Friendly, PDF & Email

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό τοποθετήθηκε γύρω από την κατάσταση του Ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά και για την απουσία του πρώην πρωθυπουργου, Αντώνη Σαμαρά από την ψηφοφρία στη Βουλή, στην τροπολογία για το ποδόσφαιρο, για την οποία μάλιστα είχε τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας.

Ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αlpha 989,απάντησε ότι ο κ. Σαμαράς, αντιλαμβανόμαστε όλοι, δεν αποτελεί έναν απλό βουλευτή, αποτελεί ένα μέρος της παράταξης το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία ως εκ της θέσεώς του, ως διατελέσας πρωθυπουργός. Επίσης έχει ένα ιδιαίτερο ιστορικό φορτίο στην παράταξη και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, δεν αμφισβητείται απολύτως η ανεξαρτησία που έχει στη γνώμη και την ψήφο και δεν τίθεται κανένα απολύτως ζήτημα σε ό,τι αφορά την ανεξαρτησία και την ευθυκρισία του. Η γνώμη του κυρίου Σαμαρά πάντοτε θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και να συμμετέχει στις διαδικασίες για την λήψη των αποφάσεων, σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Αναφορικά με την κατάσταση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, προειδοποίησε ότι όταν η παρούσα κυβέρνηση εξαγγέλλει κάτι, αυτό δεν γίνεται για να διαμορφωθεί πλαίσιο επικοινωνίας, αλλά για να διαμορφωθεί πλαίσιο πράξεων. Ο πρωθυπουργός ανέλαβε ο ίδιος την ευθύνη -και το όποιο τίμημα- ώστε να καθαρίσει ο χώρος του ποδοσφαίρου -και αυτό θα πράξει, δήλωσε επίσης.

Και, στη συνέχεια, η πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την νομοθετική ρύθμιση δεν υπαγορεύτηκε από καμία απολύτως πίεση αλλά έγινε για να φέρει το θέμα στην σωστή του βάση. Η κυβέρνηση ενεργεί πυροσβεστικά ώστε να καταλαγιάσει η ένταση, αλλά ο χώρος του επαγγελματικού ποδοσφαίρου χρειάζεται ένα ριζικό σοκ, είπε ο Γ. Γεραπετρίτης υπογραμμίζοντας τη βούληση της κυβέρνησης για ριζικά μέτρα προκειμένου να καθαρίσει το τοπίο.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή