Η ομάδα που στάθηκε όρθια παρά τις «τρικλοποδιές» εντός και εκτός γηπέδων

Print Friendly, PDF & Email

Μια ομάδα που ανήκει στη δύναμη της ΕΠΣ Καρδίτσας, ο Απόλλων Μακρυχωρίου πανηγυρίζει την άνοδό της στη Γ’ Εθνική, παρά τις «τρικλοποδιές» που μπήκαν στην προσπάθειά της.

Η πρώτη «τρικλοποδιά» ήταν η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣ Καρδίτσας, η οποία διορίζεται από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ενωσης. Το όργανο της ΕΠΣ Καρδίτσας απέρριψε την προσφυγή του Απόλλωνα Μακρυχωρίου και δεν τιμώρησε τη Δόξα Μητρόπολης, που χρησιμοποίησε τρεις παίκτες άνω των 40 ετών στο ματς με τον Ατρόμητο Παλαμά.

Ο Απόλλων Μακρυχωρίου προσέφυγε στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία με την απόφασή της έκανε δεκτή την προσφυγή, αφαίρεσε 3 βαθμούς από τη Δόξα Μητρόπολης και εξέθεσε την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Καρδίτσας για την απόφαση που είχε πάρει.

Όμως είχε προηγηθεί και μία άλλη «τρικλοποδιά», που σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν μπήκε από τον διαιτητή Ιωάννη Ζαγορίτη ο οποίος απερίφραστα είχε δηλώσει ότι είναι «το πρώτο βιολί του Παλάσκα στη διαιτησία».

Σύμφωνα με όσα είχε υποστηρίξει ο τεχνικός του Απόλλωνα Μακρυχωρίου, Βάιος Καραγιάννης, οι αποφάσεις του διαιτητή Ζαγορίτη ήταν σκανδαλώδεις και όλες εναντίον της ομάδας του και υπέρ της Δόξας Μητρόπολης στον κρίσιμο αγώνα ανόδου.

«Να σου βάζουν έναν διαιτητή ο οποίος κάνει δέκα μέτρα άνοιγμα και θέλει 20 λεπτά για να επανέλθουν οι σφυγμοί του. Είναι κρίμα… Δυστυχώς ένα-δύο λαμόγια μέσα στην Καρδίτσα ελέγχουν το ποδόσφαιρο όλης της Καρδίτσας. Ακριβώς έτσι είναι… Να πω κάτι χειρότερο; Εδώ και χρόνια στην Καρδίτσα ειλικρινά δεν έχω δει κάτι για το ποδόσφαιρο της Καρδίτσας. Υπάρχουν άνθρωποι που πάνε να ξεγελάσουν ομάδες», είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ο Βάιος Καραγιάννης σε τηλεοπτικό σταθμό της Καρδίτσας μετά το παιχνίδι με τη Δόξα Μητρόπολης.

Εξίσου καυστικός ήταν και ο παρατηρητής διαιτησίας, Πάνος Ζουμπόπουλος τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Με αυτά που είδα στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο δεκάλεπτο έπεσα από τα σύννεφα. Επί 45 λεπτά έβλεπα έναν άνθρωπο όχι να ξεβρακώνει το ποδόσφαιρο, όχι να το εξευτελίζει, αλλά να το βιάζει. Να γίνεται βιασμός του ποδοσφαίρου. Δεν ήταν ξεγύμνωμα, ήταν βιασμός του ποδοσφαίρου και αναρωτιέμαι αν αυτόν τον άνθρωπο (σ.σ. τον διαιτητή Ζαγορίτη) θα τον ελέγξει κάποιος;»

Θέση επί του θέματος είχε πάρει και ο Ηλίας Χατζής, ως επικεφαλής της κίνησης πολιτών για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο υπογραμμίζοντας: «Αν ανατρέξετε στους αγώνες και στις διαμαρτυρίες των ομάδων θα διαπιστώσετε με ποια κριτήρια γίνονται οι ορισμοί στο τοπικό μας ποδόσφαιρο. Έχει χαθεί κάθε ίχνος αξιοπιστίας, έχει χαθεί κάθε ίχνος ηθικής κάθε ίχνος δικαιοσύνης μπροστά στο συμφέρον και την καρέκλα των διοικούντων».

Παρά τις δύο «τρικλοποδιές» η πορεία του Απόλλωνα Μακρυχωρίου προς τη Γ’ Εθνικη δεν ανακόπηκε. Σε αυτό το σημείο αξίζει να μνημονευθεί ότι το εν λόγω σωματείο ήταν ένα από τα ευάριθμα που καταψήφισε τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της διοίκησης Παλάσκα στη Γενική Συνέλευση του περασμένου Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή