“Η πολιτεία μπορεί και οφείλει να βρει τους ηθικούς και τους φυσικούς αυτουργούς”

Print Friendly, PDF & Email

O πρώην διεθνής παρατηρητής διαιτησίας και πρώην κριτής του Master Ref, Nαούμ Μιντιούρης, μίλησε στο SoccerPlus με αφορμή την επίθεση στον διαιτητή Τζήλο, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων,  ότι ηπολιτεία μπορεί και οφείλει να βρει τόσο τους ηθικούς αυτουργούς όσο και τους φυσικούς και ότι οι παράγοντες με τις δηλώσεις τους απαξιώνουν το προϊόν.

Αναλυτικά:

Για την επίθεση στον Θανάση Τζήλο:

«Το ποδόσφαιρο δέχεται ακόμη ένα χτύπημα και βυθίζεται ακόμη παρακάτω. Μπίκας, Ευαγγέλου, Τσαχειλίδης, Κύρκος, Κωνσταντινέας, Καλύβας και τώρα Τζήλος. Η πολιτεία μπορεί και οφείλει να βρει τόσο τους ηθικούς αυτουργούς όσο και τους φυσικούς. Μπορούν να ανοίξουν τηλέφωνα, το έκαναν και σε άλλες περιπτώσεις που απασχόλησαν τα ελληνικό ποδόσφαιρο και κρίθηκαν από την ελληνική δικαιοσύνη».

Για την απόφαση των διαιτητών να προχωρήσουν σε αποχή ως ένδειξη διαμαρτυρίας:

«Η ενέργεια των διαιτητών να μην αγωνιστούν είναι μία θετική απόφαση. Πρέπει να συνεχιστεί η αποχή έως ότου διορθωθούν κάποια πράγματα. Με τι ψυχή ένας διαιτητής θα σφυρίξει όταν κινδυνεύει να τον χτυπήσουν, να του χτυπήσουν την οικογένεια ή να του κάψουν το σπίτι. Ποια είναι η προστασία της προϊσταμένης αρχής μας, της ΕΠΟ, αλλά και πιο πάνω, ποια μέτρα παίρνει η Πολιτεία για να εξαλειφθούν αυτά τα θλιβερά περιστατικά; Είναι δυνατόν να έχουμε πριν 14 χρόνια ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και τώρα να έχουμε μαύρες μέρες;».

Για την κρίσιμη συνάντηση της 4ης Ιανουαρίου των διαιτητών με την ΕΠΟ και την ΚΕΔ και για το τι πρέπει να ζητήσουν σε αυτή οι διαιτητές:

«Πρέπει να ληφθούν δραστικά μέτρα για την ασφάλεια των διαιτητών. Εφόσον η πολιτεία έχει τη θέληση πρέπει να επέμβει άμεσα και να σταματήσει επίσης όλα τα φαινόμενα βίας που ταλαιπωρούν το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και τα φαινόμενα γκρίνιας των Ελλήνων παραγόντων. Αν όμως δεν προστατεύσουν οι ίδιοι οι παράγοντες το προϊόν τους ποιος θα το κάνει; Αντ’ αυτού όχι μόνο δεν το προστατεύουν αλλά κάθε μέρα με τις δηλώσεις τους το απαξιώνουν κιόλας με συνέπεια οι φίλαθλοι να φωνάζουν για ξένους διαιτητές και έτσι να συνεχίζεται το κακό.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή