Νέα πρόταση της ΕΡΤ στη Super League 2, χαμένοι οι Απόλλων, Λεβαδειακός και Γιάννινα

Print Friendly, PDF & Email

Μία ημέρα πριν από το Δ.Σ. της Super League 2 που θα συζητήσει το ζήτημα των τηλεοπτικών του πρωταθλήματος, εστάλη από την ΕΡΤ η πρόταση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Χαμένες είναι οι τρεις ομάδες που έπεσαν πέρυσι από τη Super League (Απόλλων Σμύρνης, Λεβαδειακός και ΠΑΣ Γιάννινα), για τις υπόλοιπες εννέα ομάδες της κατηγορίας, υπάρχει αύξηση

Το θέμα έχει ως εξής:

Η ΕΡΤ πρότεινε στις 12 ομάδες που θα αγωνιστούν στο φετινό πρωτάθλημα της Super League 2 να μοιραστούν το ποσό των 6,075 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, οι 12 ομάδες θα λάβουν 410 χιλιάδες ευρώ, ενώ το ίδιο θα ισχύει και για τους Απόλλων Σμύρνης, Λεβαδειακός και ΠΑΣ Γιάννινα που προέρχονται από την Super League 1.

Επιπλέον η δημόσια τηλεόραση ενημέρωσε πως θα αναλάβει το κόστος παραγωγής για τη μετάδοση των αγώνων, ενώ ενημέρωσε πως στο παραπάνω ποσό πλέον ΦΠΑ «περιλαμβάνονται όλες οι νόμιμες παρακρατήσεις» (συνολικά 19%, ήτοι 5 υπέρ ΕΠΟ, 4 υπέρ Super League και 10% υπέρ των δικαιούχων Ταμείων Αστυνομίας).

Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενη πρόταση που είχε καταθέσει η δημόσια τηλεόραση οι τρείς ομάδες που υποβιβάστηκαν από την Super League 1 θα λάμβαναν το ποσό των 600.000 ευρώ πλεόν ΦΠΑ, ενώ οι υπόλοιπες εννιά ομάδες από 340.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Στην νέα πρόταση της ΕΡΤ αντιδράει ο Απόλλων Σμύρνης ο οποίος αναμένεται να κινηθεί νομικά, αφού έχει σε ισχύ συμβόλαιο με την δημόσια τηλεόραση και θέλει να πάρει τα χρήματα που προβλέπονται στην τρέχουσα συμφωνία.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τη συμφωνία με την προηγούμενη κυβέρνηση οι Απόλλων Σμύρνης, Λεβαδειακός και ΠΑΣ Γιάννινα θα έπαιρναν περίπου από 1,4 εκάτ. ευρώ και οι υπόλοιπες εννέα ομάδες από περίπου 800.000 ευρώ.

Σήμερα στις 14.00 θα συνεδριάσει το ΔΣ της Super League 2 για να αποφασίσει σχετικά με τη νέα πρώταση και τη συνέχεια του πρωταθλήματος που έχει ανασταλλεί.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή