Η Πυροσβεστική εκπέμπει SOS λόγω ελλείψεων

Print Friendly, PDF & Email

Η Πυροσβεστική εκπέμπει sos λόγω ελλείψεων! Με αρκετά λειτουργικά προβλήματα ετοιμάζονται να μπουν στη μάχη με τις φλόγες για ακόμη ένα καλοκαίρι χιλιάδες πυροσβέστες σε όλη τη χώρα.

Επίγεια και εναέρια μέσα γερασμένα, εκατοντάδες πυροσβεστικά οχήματα ακινητοποιημένα επειδή δεν έχουν λάστιχα, προσωπικό δίχως ατομικό εξοπλισμό είναι μερικά μόνο από όσα απίστευτα και όμως ελληνικά συμβαίνουν εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου η οποία έχει ξεκινήσει επίσημα εδώ και μερικές εβδομάδες.

Πυροσβέστες οι οποίοι εδώ και χρόνια δίνουν τη μάχη της κατάσβεσης κάτω από αντίξοες συνθήκες μιλούν στην Politik για τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, ζητώντας από την πολιτεία -έστω και την ύστατη στιγμή- να πράξει τα αυτονόητα. Είναι οι αφανείς ώρες των πύρινων μετώπων, οι άνθρωποι που κάθε καλοκαίρι με κίνδυνο της ζωής τους επιχειρούν κάτω από αντίξοες συνθήκες να σώσουν περιουσίες και χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων.

Ένα από τα πλέον σημαντικά προβλήματα που τους απασχολεί αφορά στον στόλο των πυροσβεστικών οχημάτων. Στην πλειοψηφία τους, όπως καταγγέλλουν οι πυροσβέστες, είναι γερασμένα και… απαρχαιωμένα. Σήμερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία διαθέτει περί τα 3.000 οχήματα. Από αυτά το 40% είναι ηλικίας μέχρι 13 χρόνων, το 25% από 15 έως 25 χρόνων και το 15% από 20 – 30 χρόνων. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι «κουβαλούν» πραγματικό χρόνο μάχιμης υπηρεσίας αρκετών ετών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη φθορά τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα οχήματα αυτά καλούνται να διεκπεραιώσουν το επιχειρησιακό τους έργο κάτω από αντίξοες συνθήκες. Πολλά από αυτά δε, έχουν «γράψει» χιλιόμετρα σε δύσβατες περιοχές όπου εκδηλώνονται κατά καιρούς πυρκαγιές, ενώ επιβαρύνονται και από τα μεγάλα χρονικά διαστήματα στατικής εργασίας.

Αναλυτικά στο politik.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή