«Η ρωσική κυβέρνηση κάλυπτε τους ντοπαρισμένους ποδοσφαιριστές»

Print Friendly, PDF & Email

Άκρως αποκαλυπτικός ήταν ο Γκρίγκορι Ροντσένκοβ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Associated Press», αφού σύμφωνα με τον πρώην διευθυντή του εργαστηρίου ελέγχων ντόπινγκ της Μόσχας, η κυβέρνηση προστάτευε τους Ρώσους ποδοσφαιριστές, που βρίσκονταν θετικοί σε ελέγχους ντόπινγκ.

Στην υπόθεση, εμπλέκεται, σύμφωνα με τον Ροντσένκοβ και ο πρώην πρόεδρος της ρωσικής ένωσης ποδοσφαίρου και επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, Βιτάλι Μούτκο, ο οποίος τότε ήταν Υπουργός Αθλητισμού της χώρας.

«Οι Ρώσοι ποδοσφαιριστές είχαν ανοσία από τους ελέγχους ντόπινγκ και τις τιμωρίες. Ο Μούτκο διέταξε προστασία των Ρώσων ποδοσφαιριστών, όταν ήταν πρόεδρος της Ένωσης.

Μου είπε απευθείας να ‘αποφύγω κάθε σκάνδαλο, κρύβοντας θετικά αποτελέσματα’ και ‘το ντόπινγκ θα αντιμετωπιστεί εσωτερικά’, υπονοώντας ότι όσοι ντοπάρονται ανεύθυνα και χωρίς πρωτόκολλο θα τιμωρηθούν ή θα αναφερθούν.

Όταν οι Ρώσοι ποδοσφαιριστές είχαν περίεργα ευρήματα, τότε αυτά τα αποτελέσματα έπρεπε να μείνουν εκτός βάσης δεδομένων της WADA», αποκάλυψε ο Ροντσένκοβ.

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή