Η Σέρσεϊ του ”Game of Thrones” ξεσπά κατά της ΕΕ για Μόρια και Προσφυγικό

Print Friendly, PDF & Email

H «Σέρσεϊ Λάνιστερ» της γνωστής επικής σειράς «Game of Thrones» -κατά κόσμον, Λίνα Χίντεϊ- ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ένα βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται σοκαρισμένη και με δάκρυα στα μάτια για τις τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στον καταυλισμό της Μόριας.

Με την ανάρτησή της αυτή η Λίνα Χίντεϊ απευθύνει έκκληση «για να σταματήσει αυτή η τρέλα», όπως λέει. Στην αρχή του βίντεο, η διάσημη ηθοποιός λέει πώς είδε πλάνα τα οποία δεν μπορούν να δημοσιευτούν και τα οποία παρουσιάζουν έναν άνθρωπο νεκρό στη Μόρια.

Στη συνέχεια ξεσπά κατά της βρετανικής κυβέρνησης αλλά και της Ευρώπης που δεν δίνουν λύση, ενώ είναι «τόσο απλό» στο Προσφυγικό. Το βίντεο μέσα στις πρώτες ώρες έχει τύχει μεγάλης ανταπόκρισης, με περισσότερους από 3,8 εκατομμύρια viewers.

«Καλημέρα σε όλους. Μόλις είδα κάποια πολύ ενοχλητικά πλάνα από το προσφυγικό καμπ στη Μόρια. Ο φίλος μου Σαλάμ Αλντίν το δημοσίευσε. Eχει απελαθεί επειδή βοηθούσε γυναίκες και παιδιά εκεί… Είναι ο μόνος λόγος που απελάθηκε: Η βοήθεια που έδινε σε ανθρώπους. Λοιπόν, χθες βράδυ -κάτι που δεν είναι ασυνήθιστο- ένας άνδρας πέθανε. Δολοφονήθηκε, ξυλοκοπήθηκε και αφέθηκε να πεθάνει… Και όπως λέει ο φίλος μου, πρέπει να σταματήσουμε αυτή την τρέλα! Αυτό που δεν νοιάζεται κανείς και την αδιαφορία για τις γ@μ@@νες ανθρώπινες ζωές! Γ@μ@@νη κυβέρνηση της Βρετανίας πρέπει να κάνεις κάτι και να πάρεις αυτά τα παιδιά και να τα φροντίζουμε. Δεν μπορείς να γυρνάς την πλάτη σου άλλο! Δεν μπορείς να πληρώνεις άλλες χώρες για να δέχονται ανθρώπους και να τους κακομεταχειρίζονται. Πρέπει να το λύσουμε. Σε παγκόσμιο επίπεδο πρέπει να το λύσουμε. Είναι γ@@@@να απλό! Το να δώσουμε χώρο και εκπαίδευση, υποδομές για να μην φτάνουν άνθρωποι σε χώρες με όλους τους ανθρώπους να τους μισούν χωρίς να μπορούν να κάνουν κάτι. Είναι κάτι εύκολο να λυθεί. Χρειάζεται χρήματα, που τα έχουμε αντί να τα σπαταλάμε σε πολέμους».

Υπενθυμίζεται ότι η γνωστή ηθοποιός είχε επισκεφτεί τον περασμένο Μάρτιο το ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας του δήμου Λέσβου στον Καρά Τεπέ και το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.

Πηγή: ethnos

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή