«Η Τουρκία ψάχνει στην Ελλάδα πρώην ποδοσφαιριστή που θεωρείται γκιουλενιστής»

Print Friendly, PDF & Email

Μεταξύ των ανθρώπων που «κυνηγάει» η κυβέρνηση Ερντογάν, ως μέλη του δικτύου του ιεροκήρυκα Γκιουλέν είναι και διάσημοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι διακρίθηκαν τόσο με τη φανέλα της εθνικής Τουρκίας όσο και με συλλόγους της γειτονικής χώρας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι ο Χακάν Σουκούρ και ο Αρίφ Ερντέμ.

Μάλιστα, τουρκικό δικαστήριο φέρεται να έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αιτήματος έκδοσης για τον πρώην Τούρκο διεθνή ποδοσφαιριστή, ο οποίος σύμφωνα με την ιστοσελίδα ahvalnews.com βρίσκεται στην Ελλάδα. Μάλιστα, ο πρώην ποδοσφαιριστής των Γαλατάσαραϊ και Ρεάλ Σοσιεδάδ αντιμετωπίζει πιθανή ποινή φυλάκισης 15 ετών.

Το πρώτο ένταλμα σύλληψης για τον 60 φορές διεθνή ποδοσφαιριστή είχε εκδοθεί τον Ιούλιο του 2016. Αυτός φέρεται να πέρασε τα σύνορα λίγο αργότερα και σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα, αυτήν τη στιγμή διαμένει στη χώρα μας.

Ο Ερντέμ αντιμετωπίζεται αυτήν την στιγμή στην Τουρκία ως μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης, αν και εκείνος έχει αρνηθεί την ένταξή του σε οποιαδήποτε ομάδα, καθώς «δεν θα έκανα ποτέ κακό στην πατρίδα του».

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή