Η τροπολογία για την αναδιάρθρωση ανάβει φωτιές στη Super League

Print Friendly, PDF & Email

Μετά τις σημερινές εξελίξεις, δηλαδή την επιστολή της ΕΠΟ στον υφυπουργό Αθλητισμού με την απόφαση για την αναδιάρθρωση, που ελήφθη τον περασμένο Αύγουστο και το σχέδιο της τροπολογίας, που έστειλε ο Βασιλειάδης στην ΕΠΟ, φαίνεται πως η βούληση για να κατατεθεί η τροπολογία για τη δημιουργία της Super League 2 είναι δεδομένη και αυτό βάζει φωτιά στο πρωτάθλημα της Super League.

Με άλλα λόγια όλη η προσπάθεια που έκανε η Super League για να μην ισχύσει από τη μια αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος και από την άλλη να μην διαταραχθούν τα συμβόλαια των επτά ΠΑΕ του συνεταιρισμού με την ΕΡΤ βασίστηκε στην επιθυμία ομάδων, που έχουν υπογράψει συμβάσεις με τη ΝΟVA και οι οποίες βρίσκονται εδώ και πολύ καιρό σε θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό.

Οι ομάδες αυτές είναι ο Λεβαδειακός που βρίσκεται στην 15η θέση με 20 βαθμούς, ο ΟΦΗ 14ος με 22, ο ΠΑΣ Γιάννινα 13ος με 23 και η ΑΕΛ που είναι 12η με 27. Αυτές οι ομάδες φέρονται να πρωτοστατούν συνεπικουρούμενες και από κάποιες άλλες στο αίτημα για να ναυαγήσει η αναδιάρθρωση. Μαζί τους και ο Απόλλωνας που ναι μεν έχει υπογράψει με την ΕΡΤ, αλλά ευελπιστεί στο να υποβιβαστεί ο ΟΦΗ λόγω του χειραγωγημένου αγώνα με τον Αιγινιακό και ως προτελευταίος να δώσει αγώνα μπαράζ με τον δεύτερο της Football League.

Οι υπόλοιπες ομάδες που είναι στην ΕΡΤ έχουν εξασφαλίσει τη σωτηρία τους και για αυτό παρακολουθούν διακριτικά τις συζητήσεις.

Ο Βασιλειάδης ωστόσο, είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει ό,τι συμφωνήθηκε παρότι στη Super League πίστευαν όλο το προηγούμενο διάστημα αλλά ακόμη και μέχρι χθες ότι δεν θα γίνει η αναδιάρθρωση και ότι απευθείας θα πέσει μία ή το πολύ δύο ομάδες. Τώρα λοιπόν, όσες ομάδες κινδυνεύουν με υποβιβασμό είναι υποχρεωμένες να δώσουν μάχη για τη σωτηρία αφού με βάση την απόφαση που υπάρχει θα υποβιβαστούν απευθείας οι τρεις τελευταίες και θα δώσει αγώνα μπαράζ ο 13ος με τον δεύτερο της Football League.

Τέλος, υπάρχει ακόμη μία διάσταση που αφορά τα τηλεοπτικά από την στιγμή που το πρωτάθλημα της Super League 2 θα μεταδίδεται από την ΕΡΤ και θα υπάρξει κεντρική διαπραγμάτευση, αυτές οι ομάδες θα φύγουν από τη NOVA, όπου έχουν συμβόλαια μεμονωμένα και θα μπουν στο συμβόλαιο της ΕΡΤ και θα μοιράζονται το ποσό που θα δίνει η κρατική τηλεόραση.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή