Η χορηγική… ασυμφωνία Super League – Σουρωτής και το παρασκήνιο με τις ΠΑΕ

Print Friendly, PDF & Email

Μία ασυνήθιστη ιστορία που έχει να κάνει με την κεντρική χορηγία της Super League αλλά θα συζητηθεί στο ΔΣ της Super League την Παρασκευή (14/12). Το θέμα αφορά την κεντρική χορηγία ονομασίας του πρωταθλήματος από την εταιρία «Σουρωτή» συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη.

Η ιστορία έχει ως εξής:

Επειτα από την αποχώρηση του ΟΠΑΠ από τη θέση του χορηγού του ονόματος του πρωταθλήματος και λόγω του ότι η Super League ως προϊόν έχει μειωμένη εμπορική αξία υπήρχε έλλειψη χορηγού, με αποτέλεσμα τη χορηγία να διεκδικήσουν δύο εταιρίες.

Η μία συμφερόντων Σαββίδη και η άλλη συμφερόντων Μαρινάκη. Η προσφορά της εταιρίας «Σουρωτή» κρίθηκε από τα μέλη της Super League ως η πιο συμφέρουσα και έγινε η χορηγός του πρωταθλήματος, όμως όπως συζητείται εδώ και αρκετούς μήνες στα συμβούλια της Super League η εταιρία έχει ενεργοποιήσει ρήτρες που αφορούν παραβιάσεις της συμφωνίας, οι οποίες έχουν να κάνουν με τη μη τήρησή της από τον Ολυμπιακό.

Η πλευρά του Ολυμπιακού λέει ότι η μη τήρηση της συμφωνίας από την πλευρά του οφείλεται στο ότι έχει υπογράψει χορηγικές συμφωνίες με άλλες εταιρίες που δεν του επιτρέπουν να προβάλλει τη συγκεκριμένη εταιρία.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο συνεταιρισμός να στερείται σημαντικών εσόδων, που ενδεχομένως επηρεάζουν τη λειτουργία του.

Στο ΔΣ θα επιχειρηθεί να βρεθεί λύση κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί εφικτό και ίσως είναι δύσκολο να γίνει όσο φαίνεται να υπάρχει αντιπαράθεση ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού και μάλιστα σε υψηλούς τόνους, τουλάχιστον όπως αποτυπώνεται στα ΜΜΕ.

Βέβαια, όσο η Super League στερείται εσόδων και αδυνατεί να προσελκύσει χορηγούς τόσο οι ΠΑΕ θα ζητούν από την ΕΠΟ να μειώσει τα χρήματα που καταβάλλουν για παράβολα, τηλεοπτικά δικαιώματα, κ.α.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή