Η Premier League ετοιμάζεται να… υποδεχθεί το VAR από τη νέα σεζόν

Print Friendly, PDF & Email

Πολύ κοντά στην υιοθέτηση του συστήματος VAR, για τη νέα σεζόν είναι η Premier League, μετά από σχετική εισήγηση του προέδρου της, Μάρτιν Γκλεν, ο οποίος αναφέρθηκε σε αυτό το ενδεχόμενο, εξηγώντας τις διαφορές του με την “τεχνολογία γραμμής”, που δεν θεσπίστηκε στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Ενώ η μοναδική χρήση της ‘τεχνολογίας γραμμής’ είναι να προσδιορίσει εάν η μπάλα έχει περάσει ολόκληρη τη γραμμή του τέρματος, το VAR μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθορίσει εάν έχει επιτευχθεί γκολ, τις κόκκινες κάρτες, τα πέναλτι, καθώς και τις περιπτώσεις που τιμωρείται λάθος παίκτης με κάρτα“, τόνισε ο Γκλεν.

Οι “μεγάλες” ομάδες, αναμένεται να αποφασίσουν για την εισαγωγή του VAR, σε συνάντηση τους στις 13 Απριλίου, με τον εκτελεστικό διευθυντή της Λίβερπουλ, Πίτερ Μουρ, να τάσσεται υπέρ του συστήματος.

Ο σύλλογος είναι υπέρ της χρήσης VAR. Λειτουργεί μια χαρά στο MLS. Το θέμα είναι πώς θα το επικοινωνήσεις στους φιλάθλους, πόσο γρήγορα θα γίνεται και ποιος θα παίρνει την απόφαση“, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, υπάρχουν και ενστάσεις, οι οποίες εκφράζονται από ομάδες όπως οι Κρίσταλ Πάλας, Στόουκ και Χάντερσφιλντ, οι οποίες θεωρούν ότι το ποδόσφαιρο θα μπορούσε να πάρει “έναν εξαιρετικά επικίνδυνο δρόμο“.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή