Αρχική Super League 1 Η Λίγκα ζήτησε παράταση από την ΕΠΟ για την προκήρυξη του πρωταθλήματος

Η Λίγκα ζήτησε παράταση από την ΕΠΟ για την προκήρυξη του πρωταθλήματος

Οσο δεν λύνεται το πρόβλημα με τις επτά ομάδες που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο, τόσο θα καθυστερεί η Super League τη σύνταξη της προκήρυξης του πρωταθλήματος προκειμένου να προχωρήσει και στην κλήρωση του νέου πρωταθλήματος.

Ο ΚΑΠ υποχρεώνει τη λίγκα να στείλει την προκήρυξη στην ΕΠΟ προς έγκριση, όμως η αβεβαιότητα που επικρατεί στο τηλεοπτικό τοπίο καθυστερεί την εν λόγω διαδικασία.

Η Super League λοιπόν αναγκάστηκε να καταθέσει αίτημα στην ΕΠΟ μέσω επιστολής για παράταση, ούτως ώστε να στείλει την προκήρυξη του πρωταθλήματος και να καταρτίσει το πρόγραμμα.

Η ΕΠΟ, ωστόσο θα κληθεί να δώσει λύσει και σε ένα άλλο θέμα αυτό των ομάδων που θα υποβιβαστούν. Η Super League στην κατεύθυνση της μείωσης των ομάδων σε 14 από τη μεθεπόμενη σεζόν, προτείνει να υποβιβαστούν δύο ομάδες (15η και 16η) και οι ομάδες που θα τερματίσουν στη 13η και 14η θέση να δώσουν αγώνες μπαράζ με τον πρώτο και το δεύτερο της Football League.

Οπως γίνεται αντιληπτό αυτή η πρόταση βρίσκει αντίθετη τη Fooball League, καθώς αν περάσει το «θέλω» της Super League, τότε η διοργανώτρια της Β’ κατηγορίας θα διοργανώσει ένα πρωτάθλημα που καμία ομάδα της στο τέλος της σεζόν δεν θα έχει εξασφαλισμένη θέση στη μεγάλη κατηγορία…

Αν λοιπόν οι δύο λίγκες δεν τα βρουν μεταξύ τους, τότε το φίδι από την τρύπα θα αναγκαστεί να το βγάλει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Exit mobile version