Η Super League καθυστερεί τη συγκρότηση της νέας Football League!

Print Friendly, PDF & Email

Στην ΕΕ της ΕΠΟ επρόκειτο να εγκριθεί η τροποποιημένη προκήρυξη της Football League και να τροποποιηθεί η εγκεκριμένη προκήρυξη της Γ’ Εθνικής.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, καθώς δεν ελήφθη κάποια απόφαση για τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στο μεθεπόμενο πρωτάθλημα της Football League, που θα είναι το τρίτο λόγω της δημιουργίας της Super League 2.

Σύμφωνα με την πρόταση της Super League, στο πρωτάθλημα αυτό θα πάρουν μέρος 4-6 β’ ομάδες από τις ΠΑΕ που θα τερματίσουν στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματός της.

Όμως κατά τη συνεδρίαση της ΕΕ, οι εκπρόσωποι της Super League δεν στήριξαν την πρόταση αυτή, αφενός επειδή οι ομάδες αυτές δεν θα έχουν δικαίωμα ανόδου κι αφετέρου γιατί το πρωτάθλημα αυτό θα είναι χαμηλής δυναμικότητας.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, βλέποντας ότι οι εκπρόσωποι της Super League δεν έχουν κοινή γραμμή, αποφάσισε να τους δώσει παράταση για να αποφασίσουν αν θα συμμετάσχουν ομάδες της πρώτη τη τάξει κατηγορίας στο πρωτάθλημα αυτό.

Σε αντίθετη περίπτωση, στη νέα Football League θα πάρουν μέρος έπειτα από αγώνες μπαράζ οι τέσσερις δευτεραθλητές της Γ’ Εθνικής, όσοι τερματίσουν στις πρώτες θέσεις των ομίλων της ίδιας κατηγορίας, αλλά και αυτοί που θα βρεθούν κάτω από τη 10η θέση της σημερινής Football League.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή