Η UEFA ανέβαλε τους ευρωπαϊκούς τελικούς και ψάχνει νέες ημερομηνίες

Print Friendly, PDF & Email

Η UEFA με ανακοίνωσή της έκανε γνωστό επίσημα ότι αναβάλει τους τελικούς στο Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ των ανδρών και στο Τσάμπιονς Λιγκ των γυναικών που ήταν προγραμματισμένοι για τον ερχόμενο Μάιο.

Με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο να έχει κατεβάσει ρολά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, εξ αρχής δεν υπήρχε καμία πιθανότητα οι τελικοί να διεξαχθούν στις προγραμματισμένες ημερομηνίες στα τέλη Μαΐου.

Η UEFA ωστόσο εξακολουθεί να ελπίζει ότι οι τελικοί μπορεί να γίνουν κανονικά στις 27 Ιουνίου και στις 24 Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη (Τσάμπιονς Λιγκ) και στο Γκντανσκ (Γιουρόπα Λιγκ) αντίστοιχα.

Φυσικά προς το παρόν δεν υπάρχει καμία εγγύηση για τη διεξαγωγή αυτών των αγώνων και τώρα ξεκινάει η προσπάθεια να εξευρεθεί μια φόρμουλα που θα επιτρέψει στους διαγωνισμούς να ολοκληρωθούν κανονικά.

Μια προφανής δυσκολία είναι ότι οι δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια και τα πρωταθλήματα των χωρών μπορεί να επαναρχίσουν σε διαφορετικές ημερομηνίες ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι γνωστές οι τέσσερις ομάδες των προημιτελικών και απομένουν τέσσερις επαναληπτικοί στη φάση των “16”. Στο Γιουρόπα Λιγκ απομένουν έξι επαναληπτικοί στη φάση φάση των “16” και δύο ζευγάρια που χρωστούν και τις δύο αναμετρήσεις.

Με το καλεντάρι να είναι “στενό” δεν αποκλείεται η UEFA να ορίσει μονούς αγώνες στα ματς που δεν εκκρεμεί επαναληπτικός και σε όλα τα παιχνίδια από την προημιτελική φάση. Επίσης έχει συμφωνηθεί ότι μπορεί να γίνουν ευρωπαϊκά ματς το Σαββατοκύριακο και πως η UEFA δεν θέτει πλέον ως προαπαιτούμενο να είναι το τελευταίο ματς της σεζόν ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που αυξάνει την πιθανότητα να ξεκινήσουν παράλληλα και τα προκριματικά για την ερχόμενη περίοδο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της UEFA:

“Σαν αποτέλεσμα της κρίσης του COVID-19 στην Ευρώπη, η UEFA πήρε σήμερα επίσημα την απόφαση να αναβάλει τα ματς που είχαν προγραμματιστεί για τον Μάριο του 2020:

Τον τελικό των γυναικών για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Τον τελικό των ανδρών για το Γιουρόπα Λιγκ.

Τον τελικό των ανδρών για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Καμία απόφαση δεν έχει παρθεί ακόμη για αναπροσαρμοσμένες ημερομηνίες. Μία ομάδα εργασίας, που συστήθηκε την περασμένη εβδομάδα ως αποτέλεσμα της τηλεδιάσκεψης μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στην η οποία προήδρευσε ο Πρόεδρος της UEFA, Aleksander Čeferin, θα αναλύσει τις διαθέσιμες επιλογές.

Η ομάδα εργασίας ήδη εξετάζει το καλεντάρι. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν σε εν ευθέτω χρόνω”

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή