Η UEFA εξετάζει την εισαγωγή του VAR στο Τσάμπιονς Λιγκ από την εφετινή σεζόν!

Print Friendly, PDF & Email

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των «Times» η UEFA εξετάζει πλέον σοβαρά την περίπτωση να αξιοποιήσει από φέτος την τεχνολογία VAR, εισάγοντάς την στο Τσάμπιονς Λιγκ από τη φάση των προημιτελικών.

Στους κόλπους της UEFA υπήρξαν αντιδράσεις για την αξιοποίηση του VAR διότι στους ομίλους δεν είναι εύκολη η χρήση του σε οχτώ αγώνες το ίδιο βράδυ.

Τα εντυπωσιακά όμως αποτελέσματα στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο ανάγκασε την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία να επανεξετάσει το ενδεχόμενο να εισάγει το VAR και στις διεθνείς ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Σε πρώτη φάση η UEFA φαίνεται πως θα εισάγει πιλοτικά τη βίντεο τεχνολογία από τη φάση των «8» ούτως ώστε να ελεγχθεί καλύτερα και πιο αποτελεσματικά.

Η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί στη συνεδρίαση της Εκτελεστική Επιτροπής της UEFA στο τέλος του μήνα. Η UEFA θα εξετάσει εξάλλου την εισαγωγή του VAR και στο Euro του 2020, ωστόσο σε αυτήν την περίπτωση η απόφαση θα ληφθεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

Σημειώνεται ότι η κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου ενδέχεται να βρεθούν και δύο ελληνικές ομάδες, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, θα διεξαχθεί στις 30 Αυγούστου, στο Μονακό.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή