Θάνος: “Συμφωνώ με τον κ. Περέιρα, οι Έλληνες διαιτητές δέχονται bullying”

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή την απόφασή του, να τερματίσει την καριέρα τους ως διαιτητής, ο Δημήτρης Θάνος μίλησε στο «Πρώτο Πρόγραμμα» και στην εκπομπή «Πρώτο και στα Σπορ» στον Τάσο Επιτρόπου για την απόφαση του αυτή, αλλά και γενικότερα για τη διαιτησία στη χώρα μας.

Πιο αναλυτικά μίλησε:

Για του αν έφυγε ένα βάρος που αποσύρθηκε: Η διαιτησία για εμένα είναι ιστορία μίας ζωής. Δεν θα τη χαρακτήριζα ως βάρος. Μέσα από όλα τα λάθη και τις παραλείψεις μου ακολούθησα μία πορεία 20 χρόνων, αλλά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή αποφάσισα να σταματήσω την ενεργό δράση. Αυτό συνέβη, καθώς είμαι της πεποίθησης ότι πρέπει να δίνουμε τόπο στα νιάτα. Σκεφτείτε ότι ένας αθλητής αγωνίζεται μέχρι τα 34-35 και εγώ είμαι 39 χρονών. Φυσικά το ποδόσφαιρο δεν είναι βάρος για εμένα. Ίσα ίσα που μέσα από αυτό έγινα και γνωστός. Εγώ χρωστάω στο ποδόσφαιρο και όχι το ποδόσφαιρο σε εμένα. Ζητάω συγγνώμη για τα όποια λάθη μου, τα οποία ήταν ανθρώπινα και δεν είχαν καμία σκοπιμότητα. Δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να μου προσάψει κάτι.

Για το αν δικαιολογημένα υπάρχει καχυποψία για τους διαιτητές: Ο Έλληνας διαιτητής είναι έτοιμος, αλλά και οι υπόλοιποι πρέπει να τον αφήσουν να κάνει τη δουλειά του. Σε αυτό το σημείο να τονίσω ότι συμφωνώ με τη δήλωση του κ. Περέιρα για το ότι οι Έλληνες διαιτητές δέχονται ένα είδος μπούλινγκ. Έχω δεχθεί και εγώ φυσικά, ως Δημήτρης Θάνος μπούλινγκ και καχυποψία, τόσο από τον Τύπο, όσο και από την εξέδρα. Για να βγάλουμε εις πέρας την καθημερινότητα μας πρέπει να έχουμε γερό στομάχι. Ο καθένας δυστυχώς γράφει και λέει ό, τι θέλει. Σήμερα έχουμε μια διαφορετική και ιδιόμορφη χούντα, κατά την οποία ο καθένας λέει ό, τι θέλει.

Για τον τρόπο αντιμετώπισης της πίεσης: Ο Έλληνας διαιτητής είναι τίμιος και αν τον αφήσουν να κάνει πράγματα θα μεγαλουργήσει. Θα υπάρχουν βέβαια και τα λάθη, μιας και δεν είμαστε ρομπότ.

Για την καριέρα του: Εκτός από τα 84 παιχνίδια στη Σούπερ Λιγκ και τα 13 στο Κύπελλο, έχω σφυρίξει και στη Β΄, Γ΄ Εθνική και στο τοπικό, το οποίο δεν σταμάτησα ποτέ, μιας και από εκεί ξεκίνησα και κανένας δεν πρέπει να ξεχνάει που έκανε τα πρώτα του βήματα και να έχει τη μύτη ψηλά.

Για το τι θα άλλαζε από την ελληνική διαιτησία: Θα έβαζα τους προέδρους των 4 μεγάλων ομάδων, χωρίς βέβαια να θέλω να υποτιμήσω τις υπόλοιπες, σε ένα τραπέζι, ώστε με συζήτηση να σταματήσει να υπάρχει αυτή η καχυποψία, να μην γίνονται επεισόδια και να γίνει ένας τελικός Κυπέλλου με τους φιλάθλους των δύο ομάδων να κάθονται δίπλα, αν και αυτό είναι κάπως ιδεατό.

Για τους ξένους διαιτητές, με αφορμή τον τελικό Κυπέλλου: Ο κ. Μπολμπαλάν (διαιτητής του τελικού Κυπέλλου) ήταν τεράστιος διαιτητής και εγώ μπροστά του είμαι γατάκι (γέλια). Ήταν τιμή για την Ελλάδα που ένας τέτοιος διαιτητής σφύριξε στην Ελλάδα, αν και πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί Έλληνες συνάδελφοι μου, οι οποίοι θα μπορούσαν να βγάλουν ένα τέτοιο παιχνίδι. Επειδή ήταν Ισπανός τα όποια λάθη του πέρασαν απαρατήρητα.

Για την αντιμετώπιση της ΦΙΦΑ απέναντι στην ελληνική διαιτησία: Η ΦΙΦΑ είναι καχύποπτη και θα ήθελα να καταλάβω το σκεπτικό της. Μάλιστα, θέλει ξένους στην ΚΕΔ. Από την άλλη, εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί άξιοι Έλληνες. Δεν είμαι τοπικιστής ούτε έχω εθνολογικά κόμπλεξ. Θεωρώ ότι ο Σταύρος ο Τριτσώνης, ο Κουκουλάκης, ο Καλύβας και άλλοι είναι άνθρωποι που αγαπούν τη διαιτησία και γνωρίζουν το αντικείμενο 100%, αλλά όπως προανέφερα πρέπει οι 4 μεγάλοι να αποβάλλουν αυτή την καχυποψία.
Για την προσωπική του ζωή: Είμαι παντρεμένος με μία υπέροχη γυναίκα, αλλά ακόμα δεν έχουμε κάνει παιδιά.

Για το Video Assistant Referee (VAR): Σαφώς το VAR μπορεί να λειτουργήσει. Όταν ένας διαιτητής μπαίνει να σφυρίξει και γνωρίζει την παροχή αυτής της βοήθειας ηλεκτρονικής μορφής, νιώθει πιο ελαφρύς. Ο διαιτητής θα κάνει λάθη. Είναι άνθρωπος. Ξέρετε τι, στο ποδόσφαιρο υπάρχουν 2 θέσεις, στις οποίες το λάθος φαίνεται. Αυτές είναι του τερματοφύλακα και του διαιτητή.

Για την κατάργηση των Συνδέσμων Διαιτητών: Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω εντρυφήσει στο θέμα. Δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην ΕΠΣ και στους Συνδέσμους.

Για την επαγγελματική διαιτησία: Πληρωνόμαστε 1500 Ευρώ το παιχνίδι από τα οποία τα οποία τα 180 πάνε στις Ενώσεις και φυσικά όποια χρονική στιγμή να΄ ναι. Παρόλα αυτά έγινε μία προσπάθεια από τον κ. Περέιρα. Η επαγγελματική διαιτησία είναι πανάκεια.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή