Θέμα αντικατάστασης των “ειδικών” της ΕΠΟ για την αδειοδότηση έθεσε η Λίγκα

Print Friendly, PDF & Email

Θέμα αντικατάστασης των «ειδικών» της ΕΠΟ για τους φακέλους αδειοδοτησης έθεσε η Super League σε κατά τη διάρκεια συνάντησης με θέμα το νέο κανονισμό αδειοδότησης των ΠΑΕ, που έγινε στα γραφεία της ομοσπονδίας την Πέμπτη 2/11.

Οι εκπρόσωποι της Λίγκας (Β. Γκαγκάτσης, Οικονομάκης) με το επιχείρημα ότι οι ειδικοί που εξετάζουν τους φακέλους και εισηγούνται περί της πληρότητάς τους με βάση πέντε κριτήρια (οικομομικά, νομικά κ.α.) στον διευθυντή του τμήματος αδειοδότησης «δεν πρέπει να είναι άνθρωποι της ΕΠΟ», αλλά θα πρέπει τόσο η διαδικασία ελέγχου των κριτηρίων αδειοδότησης, να ανατεθεί σε ανεξάρτητα από την ΕΠΟ πρόσωπα, ζήτησαν επί της ουσίας της αντικατάσταση των Δημητρίου, Στασινόπουλου και Σαράκη.

Στην ίδια συνάντηση η Λίγκα ζήτησε να ανασταλεί για ένα ακόμη έτος η ισχύς του άρθρου 52 που αφορά την αρνητική καθαρή θέση ΠΑΕ.

Με άλλες λέξεις ο συνεταιρισμός ζήτησε, εφόσον η καθαρή θέση της ομάδας έχει βελτιωθεί σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν να μην γίνεται περαιτέρω έλεγχος.

Το υπό συζήτηση άρθρο προβλέπει ότι σε περίπτωση αρνητική καθαρής θέσης, παρά τη βελτίωση της εικόνας να ακολουθεί η υποβολή προϋπολογισμού και να δίνονται εγγυήσεις για την βιωσιμότητα του συλλόγου, ενώ σε περίπτωση που οι εγγυήσεις αυτές δεν γίνουν δεκτές ο σύλλογος θα κινδυνεύσει να μην πάρει άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Από τη Λίγκα εκφράστηκε ικανοποίηση διότι για πρώτη φορά ακούστηκαν οι απόψεις των ΠΑΕ πριν την έκδοση του κανονισμού, ενώ έγιναν δεκτά από την ΕΠΟ α) η μη ανάκληση δοθείσης άδειας μετά την έναρξη του πρωταθλήματος, β) η μείωση ή απάλειψη προστίμων για τυπικές ελλείψεις στους φακέλους, γ) να μην στερείται η λήψη άδειας συμμετοχής για οφειλές σε μάνατζερ κ.α.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή