Θαλάσσιες χελώνες επιτέθηκαν σε τουλάχιστον 40 λουόμενους στην Μάνη

Print Friendly, PDF & Email

Περίπου σαράντα άτομα έχουν δεχθεί επίθεση από θαλάσσιες χελώνας στο Λιμένι στη Μάνη, αριθμός που εντυπωσιάζει μέχρι και τις τοπικές Αρχές, καθώς είναι η πρώτη φορά που τα κρούσματα είναι τόσα πολλά, τα οποία ολοένα και αυξάνονται.

Η αντιμετώπιση των θυμάτων, σύμφωνα με τον Ανάργυρο Μαργιώλη, Διευθυντή του Κέντρο Υγείας Αερόπολης, ο οποίος μίλησε στο Open, γίνεται με βάση το ιστορικό του κάθε ασθενή.

Σύνηθες είναι το φαινόμενο οι θαλάσσιες χελώνες να παρουσιάζουν σαλμονέλα, επομένως, όπου κρίνεται αναγκαίο, ο πολίτης για την αντιμετώπιση του δαγκώματος μπορεί να πάρει ακόμα και αντιβίωση, αλλά και να του χορηγηθεί αντιτετανικός ορός.

Οι επισκέπτες, βλέποντας τις χελώνες τις πλησιάζουν με σκοπό αρκετές φορές να τις ταΐσουν, με αποτέλεσμα εκείνες να αντιδρούν και να τους δαγκώνουν. Αυτό που προτείνει ο κ. Μαργιώλης είναι οι θαλάσσιες χελώνες να αντιμετωπίζονται ως άγρια ζώα και οι τουρίστες να καταλάβουν ότι δεν είναι ζώα τα οποία χρειάζονται να εκλαμβάνουν τροφή από τον άνθρωπο, καθώς συνδέουν την τροφή μαζί του και γίνονται επιθετικές.

Πηγή: neaselida

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή