“Θα γυρίσει η απόφαση για τον ΟΦΗ, δυστυχώς αυτά είναι τα δικαστήρια στην Ελλάδα”

Print Friendly, PDF & Email

Αιχμές κατά της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας άφησε ο Γιώργος Χριστοβασίλης που, μιλώντας στη Ραδιοεφημερίδα ΕΡΑ ΣΠΟΡ τόνισε ότι η ΚΕΔ είχε ενημερωθεί για τα φαλτσοσφυρίγματα εναντίον του ΠΑΣ τις τελευταίες αγωνιστικές, πλην όμως επέμεινε να ορίζει ξένους διαιτητές σε παιχνίδια χωρίς βαθμολογική σημασία.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Γιαννιώτικης ΠΑΕ αναφέρθηκε στην υπόθεση του ΟΦΗ, υποστηρίζοντας ότι η πρωτόδικη απόφαση κατά της κρητικής ΠΑΕ θα ανατραπεί στην Επιτροπή Εφέσεων.

Αναλυτικά μίλησε:

Για τους λόγους της πτωτικής πορείας την τελευταία διετία: «Έχουν συμβεί πολλά. Πολλοί παίκτες έφυγαν τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ ξεκινήσαμε τη χρονιά με πολλούς νέους. Είχαμε και άσχημο πρόγραμμα στην αρχή, αφού λόγω της κατασκευής του γηπέδου, αναγκαστήκαμε να παίξουμε πέντε αγωνιστικές εκτός έδρας. Παράλληλα, είχαμε και κακή πορεία με πολλούς τραυματισμούς και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Και το κερασάκι στην τούρτα ήταν ότι όταν έχουμε επτά οκτώ παιχνίδια που αδικούμαστε από τη διαιτησία και, μάλιστα, σε γνώση της ΚΕΔ ότι αδικηθήκαμε, δεν θέλει πολύ να φτάσεις σε αυτή τη θέση».

Για την κατά πάντων ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το παιχνίδι με τον Αστέρα: «Στην ουσία δεν βάλει κατά πάντων. Ήταν και λίγο σε δύσκολη κατάσταση μετά από ένα παιχνίδι που έπρεπε να κερδίσουμε πάση θυσία. Βέβαια, και ο Αστέρας είχε δυσκολίες, γιατί επίσης ήθελε τους βαθμούς. Και σε αυτό το παιχνίδι έγιναν λάθη σε βάρος, όπως και στα προηγούμενα επτά που τα γνωρίζει καλά η ΚΕΔ. Και δεν ξέρω αν γνωρίζετε ότι στο γήπεδο βρίσκονταν χθες στελέχη της Επιτροπής. Αισθανόμαστε πάρα πολύ άβολα, αλλά νομίζω ότι όλες οι βολές ήταν εναντίον της διαιτησίας, γιατί δεν βοήθησαν καθόλου τις ομάδες που βρίσκονται χαμηλά, βάζοντας αξιολογημένους διαιτητές στα τελευταία τρία τέσσερα παιχνίδια. Ή έβαζαν αξιολογημένους διαιτητές και εντελώς καινούριους επόπτες ή το αντίθετο. Κάποια στιγμή και ο ΠΑΣ και κάποιες άλλες ομάδες διαμαρτυρήθηκαν, αλλά έβαζαν σε παιχνίδια χωρίς κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον ξένους διαιτητές. Τέλος πάντων, δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη θέση, θα παλέψουμε τα δύο επόμενα παιχνίδια και θα δούμε πού θα καταλήξουμε. Είναι άσχημο αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στον ΠΑΣ. Είναι η 11η χρονιά που βρίσκομαι στην ομάδα, φτάσαμε σε πολύ δύσκολη θέση, αλλά θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν ακόμη ελπίδες για τη σωτηρία μας».

Για την αναδιάρθρωση: «Είμαστε τρίτοι από το τέλος, αλλά σήμερα ακόμη δεν υπάρχει αναδιάρθρωση. Και αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει. Και όσο καθυστερεί, το πλήγμα είναι ακόμη πιο μεγάλο, γιατί θα φτάσουμε να τελειώσει το πρωτάθλημα και να μην ξέρουμε τι θα γίνει. Συγγνώμη που τα θέτω όλα μαζί, αλλά εκκρεμεί μια απόφαση για μια ομάδα που θα έπρεπε να έχει βγει εδώ και πολύ καιρό, αλλά αυτά δυστυχώς είναι πράγματα που τα ζούμε εδώ και δεκαετίες στην Ελλάδα. Αλλά ακόμη και αύριο να γίνει η αναδιάρθρωση, πόσο καιρό χρειάζεται να αποκτήσει νομική υπόσταση η Λίγκα, πού θα έχει έδρα, ποιοι θα την οργανώσουν, πότε θα βγει πρόγραμμα και πότε η προκήρυξη. Και μιλάμε για ομάδες με προϋπολογισμούς εκατομμυρίων και άλλες με κάποιες χιλιάδες. Άνισα πράγματα, αλλά είναι αποφάσεις ανωτέρων που εμείς πρέπει να εκτελούμε».

Για την παρουσία στο παιχνίδι με τον Αστέρα στελεχών της ΚΕΔ: «Δεν υπήρξε καμία συνάντηση μαζί τους. Είχαν ειδοποιήσει τη διοίκηση ότι θα παραβρίσκονται. Ήρθαν, αλλά κανείς δεν ξέρει πότε ήρθαν πού έμειναν σε ποιο σημείο του γηπέδου κάθισαν. Αθόρυβα ήρθαν και αθόρυβα έφυγαν. Τους είχα προετοιμάσει ότι πρόκειται για ακόμη ένα δύσκολο παιχνίδι και ότι θα είχαμε ακόμη μια αδικία. Γιατί δεν μπορεί ένας επόπτης να ακυρώνει ένα γκολ, αφού η μπάλα έχει μπει ήδη στα δίχτυα, ο παίκτης να έχει αρχίσει να πανηγυρίζει και αυτός να σηκώνει μετά τη σημαία».

Για τις ευθύνες που έχει ο ίδιος για την πορεία των τελευταίων δύο χρόνων: «Είναι πάρα πολλές. Πάντα έτσι γίνεται. Η κορυφή φταίει για όλα. Ο πρόεδρος είναι αυτός που έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης. Έγιναν πάρα πολλά λάθη, αλλά δεν είναι η στιγμή να τα πούμε. Θα πρέπει να τελειώσει το πρωτάθλημα και να απευθυνθούμε στον κόσμο του ΠΑΣ που δεν βρίσκεται μόνο στην πόλη των Ιωαννίνων, αλλά σε ολόκληρη την περιοχή της Ηπείρου. Θα πρέπει να τελειώσει το πρωτάθλημα και να έχουμε μια τελική κατάταξη. Εκκρεμούν κάποιες αποφάσεις, υπάρχουν ακόμη δυο παιχνίδια και ελπίζω ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα καταφέρουμε να ανατρέψουμε την κατάσταση».

Για το λαϊκό δικαστήριο μετά το παιχνίδι με τον Αστέρα: «Εντάξει. Ίσως και να ήταν λίγο περισσότεροι από 50 που γράφτηκε. Ο κόσμος έχει πάντα δίκιο, γιατί το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να υποστηρίζουν την ομάδα και ανάλογα με το αποτέλεσμα να έχουν κι αυτοί την κρίση τους είτε θετική είτε αρνητική. Σε κάποια παιχνίδια, όταν η ομάδα πηγαίνει καλά εμψυχώνουν τους παίκτες κι όταν δεν πηγαίνει καλά έχουν τις αντιρρήσεις τους. Οπότε θεωρούμε δικαιολογημένη την αντίδραση που είχαν».

Για την αναφορά της ανακοίνωσης που εξέδωσε η ΠΑΕ στον ΟΦΗ: «Μετά το χθεσινό παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Παναθηναϊκό, όλοι ξέρουν ποια θα είναι η απόφαση, οπότε δεν περιμένουμε κάτι διαφορετικό. Είπαμε στην Ελλάδα ζούμε και τα γνωρίζουμε αυτά τα πράγματα. Αν η πρωτόδικη απόφαση για υποβιβασμό και τρία εκατομμύρια πρόστιμο, στο τέλος γυρίσει ανάποδα, δυστυχώς αυτά είναι και τα δικαστήρια της Ελλάδας».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή