Θετική η FA για τη μονιμοποίηση του VAR στο αγγλικό ποδόσφαιρο

Print Friendly, PDF & Email

Ο εκτελεστικός διευθυντής της αγγλικής ομοσπονδίας (FA), Μάρτιν Γκλεν, θεωρεί επιτυχημένη τη πειραματική χρήση του VAR σε ματς κυπέλλου και προανήγγειλε τη μονιμοποίησή του.

Το σύστημα ηλεκτρονικής υποβοήθησησης του διαιτητή με χρήση video χρησιμοποιήθηκε την προηγούμενη Δευτέρα (8/1) στην αναμέτρηση Μπράιτον-Κρίσταλ Πάλας (2-1) και μάλιστα έπαιξε σημαντικό ρόλο καθώς το αξιοποίησε ο διαιτητής σε μία κρίσιμη φάση στο τέλος.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον σωστό τρόπο λειτουργίας του. Το καλύτερο απ΄όλα ήταν ότι δεν χρειάστηκε να σταματήσει το παιχνίδι καθώς υπήρξε αγαστή συνεργασία ανάμεσα στον διαιτητή Αντρέ Μάρινερ και τον χειριστή του VAR, Νιλ Σουόρμπρικ. Η μεγάλη ερώτηση είναι: να το εντάξουμε στο παγκόσμιο κύπελλο; Εμείς ως FA ήμασταν ανέκαθεν υπέρ του VAR παρότι επί σειρά ετών αντιμετωπίζαμε τη διαφωνία του Σεπ Μπλάτερ και της FIFA» είπε ο Γκλεν.

Το VAR είναι πια μέρος του παιχνιδιού. Χρησιμοποιείται επισήμως στη Γερμανία και την Ιταλία, ενώ απόψε θα λειτουργεί και στον ημιτελικό του Λιγκ Καπ, Τσέλσι-Αρσεναλ συνεπώς είναι θέμα χρόνου η επίσημη εισαγωγή του στο Νησί. Με τα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου να έχουν αγκαλιάσει τη νέα τεχνολογία, το επόμενο βήμα είναι να θεσμοθετηθεί και από τη FIFA ώστε να χρησιμοποιείται πλέον παντού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή