Θρίλερ στη Βουλή, ψηφίστηκε σε άλλο νομοσχέδιο η τροπολογία για τους διαιτητές!

Print Friendly, PDF & Email

Με τις θετικές ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, της Ν.Δ., της Χ.Α., των ΑΝ.ΕΛ και της Ε.Κ. πέρασε η τροπολογία που κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην διεθνής διαιτητής ποδοσφαίρου, Π. Κωνσταντινέας, με την οποία οι διαιτητές εντάσσονται στο εργόσημο.

Παρών ψήφισε η ΔΗ.ΣΥ., το Κ.Κ.Ε. και το Ποτάμι.

Με την τροπολογία, επιλύεται το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την αρχή του έτους, όταν με αλλαγή που έγινε στο νόμο, οι διαιτητές δεν μπορούσαν να πληρωθούν με απόδειξη δαπάνης και είχαν μείνει απλήρωτοι για όλο αυτό το διάστημα παρότι τουλάχιστον όσον αφορά στη Super League, οι ΠΑΕ κατέβαλλαν ανά μήνα τα χρήματα που αντιστοιχούσαν στα έξοδα των εντός έδρας διαιτησιών τους.

Η τροπολογία πέρασε από τη Βουλή, όμως πρώτη απόπειρα να ψηφιστεί η τροπολογία δεν πέρασε!

Συγκεκριμένα η τροπολογία αρχικά κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου κοινωνικής ασφάλισης, όμως την ώρα της συζήτησης, την περασμένη Τετάρτη αποσύρθηκε λόγω αντιδράσεων από την πλευρά του ΚΚΕ, λόγω απουσίας Κωνσταντινέα από τη Βουλή και αδυναμίας κάποιου άλλου να την υπερασπιστεί!

Την ίδια ημέρα κατατέθηκε εκ νέου σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τον «Κλεισθένη» και ψηφίστηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης αφού έγιναν οι απαραίτητε συνεννοήσεις εντός κυβέρνησης με τα υπόλοιπα κόμματα και με την ΕΠΟ.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα της καταβολής των χρημάτων στους διαιτητές για τις περσινές διαιτησίες, αποτελεί ένα από τα προαπαιτούμενα της FIFA.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή