«Θύματα οι χιλιάδες φίλοι του ΟΦΗ από την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ»

Print Friendly, PDF & Email

Ο βουλευτής ΚΚΕ στο Ηράκλειο, Μανώλης Συντυχάκης στη συζήτηση για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο «Επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού και άλλες διατάξεις» στη διαρκή επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων, έκανε αναφορά στην απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ για υποβιβασμό του ΟΦΗ.

Μεταξύ άλλων ο βουλευτής Ηρακλείου ανέφερε: «Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο δεν δίνει λύσεις στην πάταξη της διαφθοράς, της ανομίας και των στημένων αγώνων στον επαγγελματικό αθλητισμό και ιδιαίτερα στο ποδόσφαιρο. Αυτά τα φαινόμενα θα υπάρχουν, όσο ο αθλητισμός λειτουργεί ως επιχείρηση.

Πρόσφατα με την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ θύματα είναι οι χιλιάδες φίλοι του ΟΦΗ και όχι οι επιχειρηματίες που πατάνε σε αυτήν την αγάπη για το κέρδος.

Το ποδόσφαιρο των ΠΑΕ και του τζόγου παίζεται στο παρασκήνιο, όπου ανταγωνίζονται μεγάλοι επιχειρηματίες με όλα τα μέσα και όχι μέσα στο γήπεδο με καθαρούς όρους. Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό, είναι στοιχείο της σαπίλας του ποδοσφαίρου να κρίνεται η άνοδος ή ο υποβιβασμός μίας ομάδας με βάση επιχειρηματικά κριτήρια που αποφασίζουν οι ισχυροί και οι κυρίαρχοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στην ΕΠΟ.

Το ποδόσφαιρο παίζεται έξω από τα γήπεδα, δεν κερδίζει ο καλύτερος και οι ευθύνες της πολιτείας για αυτό είναι βαριές.

Βλέπουμε να καθορίζονται αποτελέσματα από το στοίχημα, πώς μπορεί λοιπόν να ενώσει το εμπορευματοποιημένο ποδόσφαιρο τον επιχειρηματία με τον αγνό φίλαθλο;».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή